Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zó kun je zelf kattenkruid kweken in huis

kattenkruid-kweken.jpg

Als katten ergens gek op zijn, dan is het wel kattenkruid. Het kruid veroorzaakt namelijk een licht hallucinerend effect bij katten, wat ze heel fijn vinden. Het is eigenlijk een soort van drug, maar dan wel eentje die niet slecht is voor je kat. En het leuke is: je kunt dit kruid heel gemakkelijk thuis kweken!

Hier een aantal handige tips:

Zonnige plek

Je kunt kattenkruid tegenwoordig gewoon bij de meeste tuincentra kopen. Heb je er eentje op de kop weten te tikken? Dan kun je deze het beste op een zonnige plek in huis zetten, zodat hij goed kan groeien. Zet het plantje in een pot grond die vocht doorlaat en zorg voor een potje met gaten in de bodem. Zet een schoteltje onder het potje zodat het overtollige water weg kan lopen.

Stekken

Als het plantje groot genoeg is, kun je het gaan oogsten. Knip hiervoor gewoon wat takjes af. Je kunt de takken vervolgens vers aan je kat geven of eerst even laten drogen. Wist je trouwens dat je ook thee kunt maken van kattenkruid? Dit schijnt te helpen bij stress én zorgt ook nog eens voor een goede spijsvertering. Je kunt kattenkruid trouwens heel gemakkelijk stekken. Knip een takje af van de plant en zet deze in nieuwe potgrond. Met genoeg licht en water zal het takje uitgroeien tot een nieuw plantje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Apartment Therapy
Foto | iStock

Ook interessant