Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zó kun je een kersenpitkussen het best schoonmaken

kersenpitkussen.jpg

Gebruik jij graag een kersenpitkussen tegen spierpijn of andere kwaaltjes? Dan is de kans groot dat je ‘m na gebruik gewoon weer opbergt, zonder ‘m eerst schoon te maken. Niet heel fris, aangezien het kussen geregeld in contact komt met je huid.

Het is dan ook verstandig om je kersenpitkussen om de zo veel tijd een opfrisbeurt te gunnen. Het werk valt mee, je kussen mag gewoon in de wasmachine.

Wasje draaien zonder wasmiddel

Hoe ga je aan de slag? Het is eigenlijk heel simpel. Leg je kersenpitkussen eerst een halfuur in water. De pitten kunnen zo al heel wat water absorberen. Doe vervolgens het kussen in de wasmachine. Gebruik géén wasmiddel of wasverzachter, de wasbeurt moet zo neutraal mogelijk zijn.

Voor de zekerheid in een netje

Kies voor een programma op 30 graden en gebruik voor de zekerheid een wasnetje. Als er dan toch een scheurtje in het kussen ontstaat, ligt je wasmachine niet vol pitten. Leg het kussen na de wasbeurt op een droge handdoek, zodat die de meeste nattigheid kan absorberen. Laat het kussen vervolgens aan de lucht drogen.

Drogen op de verwarming

Om het proces te versnellen, kun je de handdoek met kussen en al op de verwarming leggen. Schud het kussen goed op als het helemaal droog is en hij is weer als nieuw!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | libelle.be
Foto | iStock

Ook interessant