Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo krijg je vlinders in de tuin

lantana.jpg

De perfecte manier om (meer) vlinders en bijen naar je tuin te lokken? De Zuid-Amerikaanse Lantana trekt ze aan als een magneet. De plant, onlangs uitgeroepen tot Terrasplant van het Jaar 2017, heeft een relatief hoge nectarproductie. Hierdoor is de Lantana een trekker voor vlinders, honingbijen, hommels en libellen.

Tuin vol kleuren

De Lantana wordt ook wel wisselbloem genoemd. Die naam kreeg de plant omdat de bloemen in de zomer van kleur veranderen. Zo kan de Lantant van oranjegeel naar donkerrood, van wit naar geel, van oranje naar zalm en van roze naar lila kleuren.

Rijke bloeier

Op verzoek van mooiwatplantendoen.nl boog een vakjury zich over de vraag welke plant vanaf april 2017 de eretitel Terrasplant van het Jaar zou krijgen. ‘De Lantana is een echte terrastopper. De plant is niet alleen een rijke bloeier, ook de kruidige bladgeur en verschillende vormen maken ’m ideaal voor op het terras. De struikvormige Lantana met zomerse kleuren past uitstekend binnen de nieuwste groene stijltrends. En de aantrekkingskracht die de Lantana heeft op vlinders en honingbijen geeft de plant een hoge meerwaarde,’ aldus het juryrapport.

Gras of terras?

Volgens de website is de verzorging van de Lantana gemakkelijk. De beste tijd om ’m te planten is nu, in de maanden april en mei. Belangrijk is een zonnige standplaats, ook moet je de plant regelmatig water geven. Als je de terrasplant in een pot zet, zorg dan voor een goede afwatering zodat overtollig (giet)water kan wegvloeien. Dat kan door middel van een gat in de bodem van de pot of het gebruik van hydrokorrels. Volgens de website zorg je met elke twee weken wat extra plantenvoeding voor ‘een rijke en extra lange bloei’.

De Lantana is verkrijgbaar als struikvormige plant, maar ook ‘op een stammetje’.

Bekijk ook onderstaande lifehack tegen lekkende bloempotten.

Bron | mooiwatplantendoen.nl
Foto | mooiwatplantendoen.nl

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant