Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo krijg je grasvlekken uit kleding

grasvlekken.jpg

Hebben jij en/of je (klein)kinderen lekker in het park gelegen en ontdek je een groene vlek in die witte broek? Drie simpele manieren om grasvlekken uit kleding te halen.

Er bestaan allerhande manieren om grasvlekken uit kleding te verwijderen. Maar een beetje ingewikkeld zijn ze soms wel. Zo zou het helpen om wijnsteenzuur (een natuurlijke bakpoeder) op de vlek te smeren, waarna je het kledingstuk moeten laten drogen in de zon. Sorry, wijnsteenzuur? Dat dachten wij ook. Daarom hebben we de simpelste én meest effectieve oplossingen voor je uitgezocht:

Sterilon (pure alcohol)

Dep de grasvlekken met pure alcohol, bijvoorbeeld met sterilon uit het medicijnkastje. Je kunt ook eau de cologne gebruiken, ruikt nog lekker ook. Doe vervolgens een schepje zuurstofbleekmiddel (of een vlekkenpoeder met ‘oxi’ in de naam) in het bakje bij het gewone wasmiddel om de waskracht te versterken en voilà, weg is de vlek!

Groene zeep

Schrob de vlek met groene zeep. Was vervolgens het kledingstuk op een normaal wasprogramma (liefst minimaal veertig graden) en de grasvlek is verdwenen.

Afwasmiddel

Eventueel kun je het ook proberen met afwasmiddel. Smeer afwasmiddel op de vlek en laat dit even intrekken. Wrijf daarna voorzichtig over de grasvlekken. Daarna kan je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen. Als je er op tijd bij bent, is de vlek er direct uit.

Wees er snel bij!

Grasvlekken zijn taaie rakkers. Welke wasmethode je ook gebruikt, wees er bij voorkeur zo snel mogelijk bij, dan is de kans het grootst dat je er niks meer van terugziet!

Lees ook:

Zo krijg je zweetlucht uit kleding

Stinkende wasmachine? Dit zijn dé tips!

Ook interessant