Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zó maak je nu alvast een gezellige klaar voor de winter-tuin

vrouw-tuin-herfst.jpg

Ben je bang dat de tuin er straks tijdens de wintermaanden een beetje ongezellig bij staat, zonder mooie bloemen en met maar een paar plukjes groen? Nergens voor nodig! Een klaar voor de winter-tuin kan er juist prachtig uitzien, met late bloeiers en knusse lichtjes.

Kleurrijke winterbloeiers
Zorg voor lekker veel winterbloeiers in de potten en bakken bij het raam en rond de voordeur. Heide en winterviooltjes geven bijvoorbeeld veel kleur en kunnen straks, als het weer gaat vriezen, goed tegen de kou. Kies ook voor miniatuurcyclamen, een mooi en goed bloeiend potplantje. Gun ze wel een beschut plekje, zoals tegen een muur of vlak bij de schutting.

Een bonte wintertafel
Zet de tuintafel in het zicht en maak er een gezellige wintertafel van. Met een mooie opstelling van potten, manden, bakken en accessoires heb je gedurende het hele seizoen een prachtig plaatje. Kies voor lekker veel kleur met sierkool, winterakoniet en kerstroos. Zorg voor potten en manden in verschillende maten, zodat het een gevarieerd geheel wordt. Met een sierkaars in een lantaarn is je wintertafel helemaal af.

Tuinvogels voor de gezelligheid
Vogels zoeken beschutting en voedsel in de winter. En ze maken je tuin levendig. Plaats daarom vrolijke vogelhuisjes, drinkbakken en voldoende vogelvoer. Merels zijn bijvoorbeeld dol op appels, roodborstjes houden weer van gemalen noten en geraspte kaas. Hang vetbollen op en strooi zonnebloempitten en zaden. Al snel zorgen de merels, mussen, vinken en koolmezen voor een drukke, gezellige tuin!

Decoreren met sfeerlicht
Een klaar voor de winter-tuin is pas af met gezellige decoratie. Lampen en lantaarns met mooie buitenkaarsen geven sfeer. Ledlampjes zijn helemaal makkelijk als tuinversiering. Stop ze in een weckpot of hang een snoer lichtjes aan de schutting. Een vuurkorf staat gezellig en zorgt voor warmte. Leg daarnaast eens een mooie schapenvacht of lekker warm kleedje op een beschutte tuinbank. Straks wil je deze winter alleen nog maar buiten zitten…

Aan de slag voor een sfeervolle wintertuin? Kijk dan voor inspiratie op startpagina.nl.

Foto | iStock

Lees ook

Bekijk ook

Ze zijn superleuk en makkelijk om te maken, opbergbakjes met dierenpoppetjes erop. Bekijk snel de video voor het stappenplan en ga aan de slag.

Kun je de video niet bekijken? Kijk dan hier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant