Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zó creëer je meer rust in je interieur

rust-interieur-creeeren.png

Wil je meer rust in je interieur creëren? Hier enkele fijne tips van vtwonen om dat op een simpele manier voor elkaar te krijgen – zonder extra uitgaven!

Goede basis

Een rustig en kalm interieur begint bij de basis. In je woonkamer betekent dat dat je kiest voor een bepaalde kleur op de muur, een speciale vloer, een bank waar je verliefd op bent of een tafel. Je kunt ook een thema kiezen, bijvoorbeeld naturel. Een naturel huis is puur en licht dankzij natuurlijke materialen als hout, rotan, riet, linnen met verschillende  wit-, grijs- en zandtinten. Maar denk ook aan witte muren, een houten vloer en meubels in houtkleur en/of wittinten.

Opleuken

Kies woonaccessoires die goed bij elkaar passen. Deze kun je vervolgens sorteren op kleur of plaatsen in een open kast, zodat het niet te rommelig oogt.

Rust!

Een rustgevend huis is ook een opgeruimd huis. Probeer altijd de losse spullen weg te werken. Maak stapels van tijdschriften, creëer in een hoek een verzameling van al je nagellakjes en berg woonaccessoires als plaids op in een kast. Kasten met deurtjes of bijzondere manden maken de woonkamer meteen rustiger, omdat de inhoud ervan uit het zicht blijft. Dvd’s kunnen in een mandje onder de televisie. Hoe minder je tegen spullen aan hoeft te kijken, hoe rustiger het zicht wordt.

En er was licht…

Licht is ook een belangrijk onderdeel van een sfeervolle woonkamer waar je goed tot rust kunt komen. Kies niet voor felle spotjes in het plafond, maar voor meerdere sfeerlichten. Bij de bank kun je een staande lamp neerzetten, net als in de hoek(jes) van je woonkamer. Hang boven de eettafel een (design)lamp die niet alleen sfeer geeft, maar er ook nog eens mooi uitziet.

Nog meer inspiratie opdoen?

Kom naar de vtwonen & designbeurs op 29 september t/m 4 oktober in RAI Amsterdam. Je kunt de beurs dit jaar extra makkelijk en voordelig bezoeken met de trein. Vanaf elk station in Nederland reis je van 29 september t/m 4 oktober naar station Amsterdam RAI voor slechts € 29 (en weer terug). En daar zit je toegang voor de beurs (t.w.v. € 19) dan al bij in! Kijk, dat is nog eens leuk, makkelijk én voordelig! Klik hier voor meer informatie.

Ook interessant