Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo creëer je de perfecte slaapkamer

slaap.png

Het is het oudste beautygeheim: een goede nachtrust. Toch slapen we met z’n allen veel te onrustig en te kort. Maak de Doornroosje in je los. In enkele eenvoudige stappen maak je de perfecte slaapkamer.

Op de muur

Kies voor een rustgevende kleur. Uit onderzoek blijkt dat mensen met blauwe muren in hun slaapkamer de beste nachtrust hebben: zijn slapen zo’n acht uur per nacht. Groen- en geeltinten doen het ook goed, maar pas op voor paars en bruin. Mensen met deze kleuren op de muur sliepen gemiddeld slechts zes uur per nacht.

Voor de ramen

Hoe donkerder je kamer, hoe beter je in slaap kunt vallen. Het kleinste beetje licht van buiten kan de productie van Melatonine al remmen, dus zorg voor verduistering.

Op je bed

Wat voor soort matras het lekkerst slaapt verschilt per persoon. Let er in elk geval op dat je matras stevig genoeg is om de natuurlijke S-curve van je rug te ondersteunen. Ook wordt aangeraden om elke tien jaar een nieuw matras aan te schaffen.

Temperatuur

Je valt sneller en dieper in slaap én staat frisser op als te temperatuur op je slaapkamer tussen de 16 en 18 graden is.

Accesoires

Vermijd alles wat voor afleiding kan zorgen. Dus weg met die tikkende klok of die digitale wekker met fel schijnsel. Zet in plaats daarvan een vaasje gedroogde lavendel naast je bed. De geur helpt je stress-level te verlagen, zodat je sneller in slaap valt.

Dit en meer lees je in  Margriet Beauty Special 3/ 2015. Deze kun je online bestellen.

margriet-beauty

Ook interessant