Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo blijven je bloemen veel langer mooi

zo-blijven-bloemen-langer-mooi.jpg

Word jij ook altijd zo blij van een vers boeket bloemen op tafel? Wij wel! Al helemaal als ze ook nog eens in een mooie vaas staan. Om extra lang te genieten van je boeket hebben we nog een aantal tips op een rij gezet. Altijd handig!

1. Uit de tocht

Tafeltjes, kastjes en planken zijn goede plekken voor een vaas met bloemen. Ook de tafel is een top plek, als die maar niet op de tocht staat. Tocht zorgt namelijk voor sneller verlies van het vocht, waardoor de bloemen eerder gaan hangen.

2. Niet de warm

Ook een te warme plek, zoals bij de verwarming, is funest voor je boeket bloemen. En al houden bloemen van licht, ook de volle zon is geen goed idee.

3. Schoon water

Bloemen die iedere dag schoon water krijgen, blijven het langst mooi. Let op: niet als de vaas vies is. Maak dus ook altijd de vaas waarin je de bloemen komen te staan grondig schoon.

4. Allergisch voor fruit

Om het even in mensentaal te verwoorden: bloemen zijn allergisch voor fruit. Een schaal met fruit verkort namelijk de levensduur van je boeket bloemen.

5. Snijbloemenvoeding

Van die zakjes snijbloemenvoeding, weet jij ook nooit of je er nou wel of niet iets mee moet doen? Het verlossende antwoord: ze helpen echt! Het houdt het water langer schoon én voedt de bloemen.

6. Schuin afsnijden

Je hoort het de bloemist vaak zeggen: de bloemstelen schuin afsnijden. Fabeltje? Zeker niet! Je verwijdert hierdoor verdroogde uiteinden en stimuleert de wateropname.

Ook interessant