Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je de kerstboom nóóit in de buurt van een fruitschaal moet zetten

waarom-je-je-kerstboom-nooit-in-de-buurt-van-een-fruitschaal-moet-zetten.jpg

Nu veel mensen ervoor kiezen om hun kerstboom eerder neer te zetten, is het belangrijk dat je ‘m zo lang mogelijk mooi houdt. Nu weten we natuurlijk wel dat je de kerstboom regelmatig water moet geven en dat je ‘m niet pal naast de verwarming moet zetten. Wat veel mensen niet weten, is dat het ook niet verstandig is om je boom in de buurt van een fruitschaal te zetten.

Wij leggen je hier uit hoe dit precies zit.

Sneller bruin

Een volle fruitschaal staat natuurlijk hartstikke gezellig op tafel, maar toch moet je hier wel een beetje mee oppassen. Als je de fruitschaal in de buurt zet van de kerstboom, dan is de kans namelijk groot dat de boom eerder z’n naalden verliest en ook sneller bruin wordt. En dat wil je natuurlijk niet hebben.

Lees ook: Kerstliefhebbers opgelet: dit is dé kerstboomtrend van 2020

Ethylene en de kerstboom

Wanneer fruit aan het rijpen is, geeft het namelijk ethylene af, een gas dat ervoor zorgt dat je boom vroegtijdig verwelkt. Ethylene wordt afgegeven door steenvruchten en bananen en zorgt ervoor dat ander ethyleengevoelig fruit, zoals appels, vlekkerig en bruin worden. Helaas heeft dit gas hetzelfde effect op kamerplanten en kerstbomen, waardoor de bladeren of naalden sneller bruin worden en eerder vallen. Vooral abrikozen, avocado’s, bananen, meloenen, kiwi’s, mango’s, nectarines, perziken, peren en pruimen geven veel ethylene af.

Extra tips

Als je dus wilt dat je kerstboom zo lang mogelijk mooi blijft, dan kun je je fruitschaal beter uit de buurt houden. Daarnaast is het ook slim om de kerstboom niet in de buurt van de verwarming te zetten en hem dagelijks een beetje water te geven. Kerstbomen kunnen tot maar liefst twee liter water per dag drinken, dus het is belangrijk dat je de boom lekker gehydrateerd houdt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | House Beautiful
Beeld | Getty

Ook interessant