Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Woontrend: oase van kamerplanten

woonplant-van-de-maand.png

Hoeveel groen heb jij in huis? Een paar plantjes in de vensterbank? Het kunnen er niet genoeg zijn, want kamerplanten maken een heuse comeback in de woonkamer. Hoe meer groen, hoe beter. Combineer hierbij verschillende texturen en groentinten voor het mooiste resultaat!

Een kamerplant die niet mag ontbreken als je meer groen in huis wilt halen, is de Dieffenbachia. Deze kamerplant heeft prachtige bladtekeningen: van polkadots en strepen tot veren, ombré en effen. Niet een exemplaar is hetzelfde zodat je altijd een uniek exemplaar in huis hebt. Nog een pluspunt is dat de bladerende een luchtzuiverende werking in huis heeft.

woonplant-dieffenbachiaVerzorging Dieffenbachia

Omdat de Dieffenbachia uit Zuid- en Centraal-Amerika komt – in het wild wordt hij vooral in Brazilië gespot – kan de plan de zomer wel waarderen: onder de 15 graden gaat ie snel mokken met droge bladranden. Vocht is dan ook wel een dingetje: houd de potgrond vochtig, maar niet doorweekt en sproei regelmatig. Zet je de plant daarnaast ook nog op een lichte plek zonder direct zonlicht, dan maakt hij scheut na scheut aan en heb je er jaren plezier van.

Zo blijft de Dieffenbachia mooi!


* Verdwijnt de bonte tekening van het blad? Dan krijgt je Dieffenbachia waarschijnlijk te weinig licht.
* De Dieffenbachia is een matig type: iedere 3 à 4 weken een beetje plantenvoeding volstaat.
* Zet de plant niet op de tocht; daar valt het ongedierte eerder aan.
* Altijd goed: even lekker vernevelen met de plantenspuit.

Let op!
Het plantensap van de Dieffenbachia is giftig. Trek voor de zekerheid handschoenen aan als je de plant verpot en houd ‘m weg bij kinderen en huisdieren.

Ook mooi in je interieur zijn de kamerplanten Anthurium en Calla.

Meer groentips voor je interieur? Ga naar www.mooiwatplantendoen.nl! 

mooiwatplantendoen

Ook interessant