Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Welke bloemen blijven in de winter het langst in de tuin staan?

deze-winterbloemen-blijven-het-langst-in-de-tuin-staan.jpg

Een tuin vol met bloemen kan er prachtig kleurrijk uitzien. Maar de meeste bloemen zullen de winterkou niet overleven. Toch zijn er een aantal winterbloemen die óók in koude tijden mooi bloeien.

Met deze winterbloemen heb je de grootste kans op een kleurrijke tuin, ook in de winter.

Winterjasmijn

Deze sterke plant trekt zich niks aan van vorst en bloeit van december tot eind februari. Met wat geluk bloeit hij zelfs nog langer. De bloemen van de winterjasmijn zijn geel en hebben een sterke geur. Vaak wordt de plant gebruikt om schuttingen te bedekken.

Toverhazelaar

De bloemknoppen van deze plant zwellen pas aan het eind van het jaar en in januari of februari komen ze uit. De kleuren van de bloemen variëren van geel tot rood.

Kerstroos

De kerstroos bloeit vanaf februari. Deze behoort tot de helleborus-soorten, die allemaal in de winter uitkomen. Sommigen bloeien nog eerder. Waar deze paars-roze is, verschillen de kleuren van de helleborus-soorten en kun je hem ook in andere kleuren vinden.

Lees ook:
Welke planten en bloemen zijn giftig voor katten?

De mahoniestruik

Deze sterk ruikende struik komt in de maanden december tot en met februari tot bloei. Dan krijgt hij gele bloemtrosjes. Tijdens deze wintermaanden krijgt hij een rode kleur. Wanneer de lente begint krijgt hij blauwe besjes.

Winterviooltjes

Deze vrolijk gekleurde winterbloemen kunnen niet zo goed tegen vorst, maar zijn sterk genoeg om na de vorst weer mooi te bloeien.

De camelia

Vanaf februari bloeit de Camelia. Deze heeft witte, crèmekleurige, gele en roze bloemen en hebben iets weg van rozen.  

De sneeuwbal

Dit is een half groenblijvende struik, maar bloeit vanaf december hele mooie roze bloemetjes. Deze komen wel pas in maart uit. Daarbij kan de struik wel in oktober nog eens bloeien.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld |Getty Images


Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: alles over je voeten, de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant