Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Welke plant past in jouw interieur?

welke-plant-past-bij-jouw-interieur.png

Wil je meer kleur in je interieur? Denk dan niet alleen aan woonaccessoires, maar ook aan planten. Ze zorgen meteen voor sfeer én zuurstof in huis. Maar welke plant past in jouw interieur?

Anthurium

Wellicht is de Anthurium – de woonplant van de maand – de plant waar je al jaren op wacht. Deze bloeiende potplant met veel blad heeft een krachtige uitstraling, is aantrekkelijk om te zien en tijdloos mooi. Daarnaast is de plant makkelijk te onderhouden en past hij in ieder interieur: van klassiek tot modern.

Verschillende soorten

Er zijn veel soorten Anthuriums, doordat ze geleverd worden van kleine potmaat tot ministruik. Daarnaast is de plant ook verkrijgbaar in verschillende kleuren: van rood, roze en paars tot oranje, geel wit en groen. Wat alle Anthuriums gemeen hebben, is dat ze veel waar voor hun geld bieden. Je hebt er een mooie, volle woonplant voor die er heel ‘design’ uitziet en lang mooi blijft.

AnthuriumMakkelijke plant

De Anthurium is een gemakkelijke plant die weinig onderhoud en verzorging nodig heeft. Het liefst staat hij op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De potkluit mag een beetje vochtig blijven. Als de plant te nat staat, is de grond zwart in plaats van bruin en kun je beter wat minderen met het gieten. Af en toe even mee onder de douche vindt ie fijn.

Nieuwe bloemen

Als topper in houdbaarheid en doorbloeien is de Anthurium vrijwel niet te overtreffen: hij blíjft nieuwe bladeren en bloemen aanmaken. Kleurt het schutblad in de tweede bloei groen, dan is dat een teken dat de plant te donker staat of onvoldoende voeding krijgt. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je weghalen. Glimt het schutblad mooi? Dan is de Anthurium helemaal tevreden.

P.S. Het gekleurde deel van de Anthurium wordt vaak aangezien voor de bloem, maar is eigenlijk het schutblad. De piepkleine bloemetjes zitten op de kolf die daar uitkomt.

Meer groentips voor je interieur? Ga naar www.mooiwatplantendoen.nl!

 

mooiwatplantendoen

[customfield]meetpixel[/customfield]

Ook interessant