Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Welke kerstboom kies jij?

kerstboom-uitzoeken.jpg

Je ziet ze al weer volop aangeboden worden. Kerstbomen in alle soorten en maten. Heb jij de boom al in huis? Mocht je nog op pad gaan om een boom te scoren, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Dit zijn de verschillende kerstbomen:

Fijnspar

De groene kerstspar is erg populair, en zowel voor binnen als buiten geschikt. Nadeel is dat het naaldverlies groter is als de boom binnen staat.

Nordmann kerstboom

Een populaire boom is de Nordmann. Een mooie boom met lange, glanzende naalden. Het mooiste is dat deze naalden niet prikken, zo wordt het versieren van de kerstboom nóg leuker. Mocht je deze boom na Kerst in de tuin willen planten, onthoud dan dat deze tot twintig meter hoog kan worden!

Servische spar

De laatste tijd wint deze spar aan populariteit. Het is een vrij smalle maar compacte spar. Met zijn afhangende takken is het tevens een zeer sierlijke boom. Naalden zijn groen aan de bovenkant en blauw aan de onderkant, waardoor de kerstboom er blauwachtig uitziet.

Blauwspar

De blauwspar is een mooie volle kerstboom, maar door de scherpe naalden misschien minder geschikt voor gezinnen met kinderen.

Kunstkerstboom

Voor eindeloos plezier kies je natuurlijk voor een kunstboom. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten en maten, vele lijken net echt! Het is even een investering, maar je hebt er jarenlang plezier van en dan vallen de kosten per jaar wel weer mee.

 

Tips bij het kopen van een kerstboom:

  1. Schud even aan de boom en voel aan de naalden. Vallen ze meteen uit, zoek dan naar een andere boom.
  2. Een boom heeft water nodig, anders is deze binnen een week al kaal.
  3. Een boom met kluit zal meer water opnemen dan een zonder.
  4. Heb jij een boom zonder kluit? Zaag dan nog een stukje van de stam en plaats hem in een houder met reservoir waar je water in kunt doen.
  5. Een kerstboom heeft een halve liter water per dag nodig!
  6. Zet een boom niet meteen van de kou buiten in de warmte binnen, laat hem even acclimatiseren in garage, schuur of koele hal.

 

Wil je weleens iets heel anders in je huis? Lees dan 10 x kerstbomen, maar dan anders.

 

Wacht je tot na Sinterklaas of komt hij pas vlak voor Kerst in huis? 

Ook interessant