Wonen & Tuinieren

Welke kant van aluminiumfolie hoor je nu eigenlijk te gebruiken?

welke-kant-van-aluminiumfolie-hoor-je-nu-eigenlijk-te-gebruiken.jpg

Aluminiumfolie roept bij veel mensen vragen op: waarom zit er een glanzende en een matte kant aan, en moet je die nog op een bepaalde manier gebruiken.

Een fabrikant van de folie komt eindelijk met het verlossende antwoord.

Warmte reflecteren

Volgens sommige mensen hebben de verschillende kanten van aluminiumfolie een belangrijke functie. Zo zou de glanzende kant warmte reflecteren, en de matte kant warmte binnenhouden. Wil je een gerecht afdekken om het warm te houden, dan draai je dus de glanzende kant naar de binnenkant en houd je de matte kant aan de buitenkant.

Verkleuring

Staat er een gerecht in de oven en wil je voorkomen dat deze te snel verkleurd? Dan zou je het gerecht juist moeten afdekken met de glanzende kant naar buiten. Of dit trucje ook echt werkt, durven we niet met zekerheid te zeggen. Maar wat vinden de fabrikant ervan?

Twee lagen aluminiumfolie

Komt ‘ie: het maakt volgens hem helemaal niets uit. De glanzende en matte kant ontstaan namelijk ‘per ongeluk’ tijdens het maakproces. De folie wordt tijdens dit proces ‘gewalst’ in lagen. Op deze manier wordt het uitgerekt tot de gewenste dikte. Om te voorkomen dat de folie scheurt, worden er twee lagen tegelijkertijd gewalst. Dat betekent dat één kant in aanraking komt met de pers (de glimmende kant) en één kant met andere folie (de matte kant). En daar komt het verschil dus vandaan.

Bron | The Huffington Post
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant