Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Weg met die huishoudstress! Vijf slimme tips

schoonmaken.jpg

De helft van de Nederlanders heeft geregeld stress. 28 procent zegt zelfs elke dag stress te ervaren. Het huishouden blijkt daar een belangrijke oorzaak voor te zijn. Dat zorgt er vaak voor dat ontspanning erbij inschiet. Nergens voor nodig! Deze vijf tips helpen je om het huishouden behapbaar te maken, zodat je stressvrij door het leven kunt.

Tip 1: leg je spullen op een vaste plek

‘Scháááát, waar zijn mijn sleutels?’ Ben jij (of je partner) altijd alles kwijt? Bewaar spullen op een vaste plek. Het scheelt enorm veel stress als je alles makkelijk kunt vinden. Niet alleen als je op het punt staat de deur uit te gaan, maar ook tijdens vaste huishoudklussen als opruimen en koken.

Tip 2: druk, druk, druk

Ben je op je vrije dagen veel tijd kwijt aan het huishouden? Investeer in schoonmaakhulp! Schakel bijvoorbeeld een- of tweewekelijks hulp in via het handige Helpling. Terwijl jij in de tussentijd zelf een doekje over het aanrecht haalt en even stofzuigt, neemt hij of zij het grove geschut voor z’n rekening en kun jij de rest van je tijd besteden aan dingen waar je geen stress van krijgt.

Tip 3: ga op avontuur!

Heb je eenmaal hulp in het huishouden? Dan is het tijd voor jezelf. Dus op naar het museum of de film, koffiedrinken met een vriendin of een flinke wandeling. De stress van het huishouden laat je het makkelijkst achter je als je het huis even laat voor wat het is. Spontaan eropuit gaan is het allerleukst, maar soms moeilijk te realiseren. Helemaal als je thuiswonende kinderen hebt. Bij Charly Cares regel je met een paar klikken op de knop een oppas, ook last-minute.

Tip 4: Trakteer jezelf op een mooie bos bloemen

Haal de natuur in huis en koop een bloemetje voor jezelf. je bent het waard. Echt. Bloemen zorgen namelijk niet alleen voor gezelligheid in huis, maar hebben ook een positief effect op je gezondheid. Uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard universiteit blijkt dat mensen met bloemen in huis een stuk minder last hebben van een ochtendhumeur. Geen bloemenzaak in de buurt? Neem een abonnement op Bloomon en je bent altijd verzekerd van verse bloemen in huis.

Tip 5: Laat het koken aan een ander over

Heb jij innerlijke Nigella Lawson nog niet gevonden, maar houd je wel van lekker eten? Gun jezelf een avond zonder kookstress en blijf weg bij het fornuis. Tegenwoordig is er volop gezonde keuze bij bezorgdiensten en kun je zelfs maaltijden van de beste restaurants thuis laten bezorgen. En ken je thuisafgehaald al? Daarmee haal je lekker eten bij mensen bij je in de buurt die geen stress krijgen van koken.

Lees ook:

Weg met stress in vijftien minuten!

Stress verminderen? Zo kan mindfulness daarbij helpen!

Kleur je stress weg

Een buikje door stress?

Nieuwe artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant