Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Nostalgie uit de jaren 80: webbing is weer dé interieurtrend van nu

nostalgie-uit-de-80s-webbing-is-weer-de-interieurtrend-van-nu.jpg

Wat mode en interieur betreft, grijpen we maar wat graag terug op vroeger. Zo is een interieurtrend uit de jaren tachtig nu weer razend populair.

En misschien heb jij het nog wel in huis.

Webbing

Rotan is en blijft populair. Maar specifiek het Weense vlechtwerk, webbing genaamd, maakt nu z’n comeback. Dit rieten vlechtwerk kenmerkt zich door de cirkelvormige gaatjes. Je hebt er van álles van: stoelen, kasten, lampenkappen, hoofdborden voor boven je bed, kamerschermen… Het barst weer van de foto’s van interieurs met webbing erin op Pinterest en Instagram. Maar ook in de catalogi van onder meer Ikea.

Lees ook
Zo ziet de meest begeerde slaapkamer op Instagram eruit

Retro en natuurlijk

Een webbing kast of stoel in je huis zorgt voor een retro sfeertje. En dat niet alleen: het is anno 2020 meer en meer in om de natuur in huis te halen. Natuurlijke elementen zorgen voor rust en laten elke kamer er heel stijlvol uitzien. En wat is er nou natuurlijker dan riet? Onderstaande foto’s laten zien hoe mooi webbing er ook nu nog uit kan zien in je huis.

DIY webbing

Wil je zelf webbing aanbrengen in je meubels? Voor de beginnende tot meer ervaren klussers: in onderstaande video’s zie je hoe je dat doet. Dat scheelt je namelijk ook geld!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Pinterest, YouTube
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant