Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Wat zijn jouw woonwensen?

hypotheek.png

– in samenwerking met Nationale-Nederlanden – 

Als de kinderen uit huis zijn, verandert er veel. De koelkast blijft gevuld, het huis blijft opgeruimd, je hebt er in een keer een paar lege kamers bij… Niet voor niets veranderen dan vaak de woonwensen.    

Je weet het nog als de dag van gisteren: het moment waarop je besloot om samen een huis te kopen en een toekomst op te bouwen. Met andere woorden, als er kinderen kwamen, dan was er genoeg ruimte om ze op te laten groeien. Maar nu, zo’n twintig tot vijfentwintig jaar later, sta je er in eens heel anders voor. De kinderen zijn uitgevlogen en je hebt in een keer zeeën van ruimte in het droomhuis dat jullie ooit kochten. Met die lege ruimtes weet je je misschien meteen wel raad. Van een hobbykamer waar je in alle rust kunt schilderen tot een kamertje waar je je yoga-oefeningen kunt uitvoeren. Of je richt een kamertje in speciaal voor logees en je toekomstige kleinkinderen.

Appartement met balkon

Margriet | BalkonMaar met het oog op het ouder worden, hebben jullie het aan de keukentafel steeds vaker over jullie ‘nieuwe’ woonwensen.  Die grote tuin moet wel onderhouden worden, die vier slaapkamers schoon gemaakt worden en ook het schilderwerk rondom moet al maanden gebeuren. Het klinkt dan toch steeds aantrekkelijker om kleiner te gaan wonen. Verhuizen naar een appartement met een balkon (je krijgt al helemaal zin om die in te richten), met twee slaapkamers, een badkamer op de begane grond en vooral weinig onderhoud. Maar hoe zit het dan met de hypotheek? Wat is de overwaarde (of verlies) op je huidige woning? En hoe zit het dan met het afsluiten van een nieuwe hypotheek voor je nieuwe woning?

Bereken je hypotheek

Een onafhankelijke adviseur helpt je graag bij deze vraagstukken in een adviserend gesprek. Daarnaast kun je met de hypotheekberekeningstool van Nationale-Nederlanden berekenen wat de mogelijkheden zijn om bij Nationale Nederlanden een hypotheek te krijgen, wat het maximale bedrag is dat je kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen.

Ook interessant