Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Dit is de reden waarom je wasverzachter niet op het fornuis moet verwarmen

wasverzachter-als-luchtverfrisser.jpg

Een lekker geurend huis, daar hebben we een hoop voor over. Daarom bestaan er naast allerlei interieursprays, kaarsen en geurstokjes ook een heleboel huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Waaronder: wasverzachter in een pannetje verwarmen als luchtverfrisser voor je huis. Klinkt best logisch, aangezien je was er ook heerlijk fris door gaat ruiken. Toch waarschuwt, zelfs wasmiddelfabrikant Robijn, om dit absoluut niet te doen. 

Dit is waarom je nooit wasverzachter zou moeten opwarmen om als luchtverfrisser te gebruiken. 

Wasverzachter als luchtverfrisser

De tip is heel simpel: zet een pannetje wasverzachter op het fornuis en laat dit eventjes koken. Hiermee heb je in een handomdraai een simpele luchtverfrisser, die niet alleen een lekkere geur verspreidt, maar ook vervelende luchtjes in huis maskeert. Onder andere stylist Roy Donders deelde deze tip eerder in zijn televisieprogramma. En hoewel het misschien wel werkt, kun je dit trucje voortaan toch beter overslaan. Er zitten namelijk giftige chemicaliën in wasverzachter. Deze chemicaliën komen vrij wanneer je de vloeistof kookt, en dat is slecht voor je gezondheid. Daarom raadt ook wasmiddelfabrikant Robijn sterk af om deze tip thuis te gebruiken.

Gezondheidsklachten

Zet je toch als luchtverfrisser een pannetje wasverzachter op het vuur? Dan kun je last krijgen van: hoofdpijn, duizeligheid, pijn in je nek en het kan zelfs zorgen voor geheugenverlies. In de meeste wasverzachters zit gelukkig maar een kleine hoeveelheid giftige chemicaliën, die bij het wassen van je kleding niet schadelijk zijn. Pas wanneer je dit kookt kom je hiermee in aanraking en kan dit voor gezondheidsklachten zorgen. 

Lees ook: Déze kleding mag je eigenlijk niet wassen met wasverzachter

Alternatieve luchtverfrisser

Mocht je op zoek zijn naar een alternatieve luchtverfrisser, dan kun je nog steeds een pannetje op het vuur zetten. Alleen kies hierbij voortaan voor natuurlijke producten die een lekkere geur afgeven. Voeg aan een pan water een paar specerijen toe, zoals: kaneel of kruidnagel of ga voor een frissere geur met munt en citroen. Als je dit een paar minuten laat koken zal je huis ook heerlijk ruiken. En dat zonder risico dat je giftige chemicaliën inademt. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je ook altijd nog aan de slag met je eigen geurstokjes

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant