Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Last van de warmte? Déze 5 planten brengen verkoeling in huis

planten-koel.jpg

Is het bij jou thuis ook altijd zo beklemmend warm in de zomer? Een ventilator of airco lijkt misschien de meest voor de hand liggende oplossing, maar wist je dat er een veel milieuvriendelijkere (en mooiere) optie is? Deze 5 planten zorgen namelijk voor een koelere omgeving.

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is wetenschappelijk bewezen. NASA Earth Science heeft namelijk ontdekt dat planten, in een (te) warme ruimte, hun overtollige water in de lucht afgeven. Hierdoor wordt het dus heerlijk koel in huis. Vooral de volgende planten zijn daar heel goed in:

1. Sansevieria

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ?Planting Pals? (@planting_pals) op

De plant, die ook wel bekend staat als ‘vrouwentongen’, slaat water op in haar bladeren. Wanneer het warm is heeft ze dus veel water om te verdampen en daarmee je huis af te koelen. Leuke bijkomstigheid: dit groene gewas is bijna niet dood te krijgen en daardoor héél geschikt voor iemand die geen groene vingers heeft.

2. De rubberplant

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Plantify – Urban Plantery (@plantify_) op

Ook de rubberplant, voor sommigen bekend als de ‘ficus elastica’, is een fijne plant om in de zomer in huis te hebben. Vooral de grotere varianten houden je huis heerlijk koel, omdat ze meer vocht produceren.

3. Lepelplant

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J E N ?? (@foliage_fixation) op

De lepelplant ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens bijzonder nuttig. Hij heeft veel water nodig, maar dat is het allemaal waard. De bloemen aan deze plant kunnen de vochtgraad met maar liefst vijf procent verhogen, waardoor je woonkamer lekker snel afkoelt

Zó voorkom je dat kamerplanten doodgaan met deze temperaturen

4. De treurvijg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door little leaf MODERN HOUSEPLANTS (@littleleafbend) op

De treurvijg, ook wel bekend als de ficus benjamina, beschikt over verkoelende kwaliteiten. Ideaal dus met dit warme weer! De plant heeft veel water nodig, maar zorgt daardoor wel voor een koeler klimaat in huis.

5. De arecapalm

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pointless Plants (@pointless_plants) op

Een grote arecapalm (of goudpalm) kan wel een liter water per dag verdampen. Daarvoor moet je ‘m wel genoeg water geven, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Daarnaast ziet deze plant er ook nog eens heel leuk uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HomeDeco, Instagram
Foto | iStock

Ook interessant