Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Wanneer doe jij je kerstboom weg? Op déze datum ‘moet’ hij officieel de deur uit

wanneer-de-kerstboom-weg-op-deze-datum-moet-het-officieel.jpg

Ben jij de kerstboom direct na de kerstdagen zat, of laat je de gezellige sfeermaker het liefst zo lang mogelijk in huis staan? En vraag je je af wanneer de kerstboom eigenlijk weg moet? Officieel gezien mag de boom niet langer dan 6 januari in de woonkamer prijken, en dat is niet zomaar.

Natuurlijk mag je de boom écht wel langer laten staan, maar officieel gezien is het begin januari gedaan met de pret.

De kerstboom weg of niet?

Er zijn twee kampen: de ene persoon kan niet wachten om het huis na de kerstdagen van een grote schoonmaak te voorzien. Alle kerstlichtjes, kerstversiering én de gezellige kerstboom de deur uit doen hoort daar dan ook direct bij. De andere persoon stelt het moment juist zo lang mogelijk uit en wil bijna tot aan de lente genieten van de kerstlichtjes in de woonkamer.

6 januari

Ieder z’n voorkeur natuurlijk, maar toch levert het geregeld flinke discussies op wat nou écht de beste tijd is om de kerstboom op straat te zetten. Om ruzies te voorkomen is hier voor eens en altijd het antwoord: 6 januari is dé dag waarop het tijd is voor een frisse start en een huis zonder kerstversiering.

Driekoningen

Deze datum komt niet zomaar uit de lucht vallen; 6 januari is het namelijk Driekoningen. Dit is een christelijke feestdag waarop men de Bijbelse gebeurtenis herdenkt van de wijzen uit het oosten die een opgaande ster zagen en daarop de koning der Joden gingen zoeken. Ze kwamen in Bethlehem en vonden daar Jezus, de pasgeboren koning der Joden. 

Hoewel de kerstboom géén christelijke traditie meer is, wordt nog wél beweerd dat het ongeluk brengt om de boom na Driekoningen nog in je huis te laten staan. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Ze.nl
Beeld | iStock

margriet google assistent

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant