Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je je tuinplanten deze week zou moeten inpakken

tuinplanten.jpg

Ben je de afgelopen tijd druk in de weer geweest met je tuin? Dan doe je er goed aan het jonge groen aan het einde van deze week in te pakken. Hoewel het nu nog heerlijk zonnig is, gaan de temperaturen flink dalen.

Het is dan ook verstandig om je planten te beschermen tegen nachtvorst.

Nu nog genieten

Gelukkig zal dit vandaag nog niet nodig zijn. De temperaturen liggen vanmiddag tussen de vijftien en twintig graden en morgen rond de vijftien graden. Dat is aardig wat warmer dan de gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar (zo’n elf tot dertien graden).

Lage temperaturen

Later in de week wordt het weer frisser. “Vrijdag en zaterdag gaan we nergens in het land de tien graden halen,” voorspelt Raymond Klaassen van Weerplaza. “Dat komt door een noordoostenwind. Door de aanvoer van koelere lucht is het niet alleen overdag een stuk kouder. Er is zelfs kans op nachtvorst”, waarschuwt Klaassen. “Als je druk in de weer bent geweest in de tuin, is het verstandig om je jonge plantjes te beschermen.”

Tijdelijke dip

Gelukkig is er sprake van een ‘tijdelijke dip’. Vanaf zondag klimmen de temperaturen weer omhoog. Of het dan weer net zo warm als gisteren kan worden, durft Klaassen nog niet te zeggen. “De voorspelling is nu tussen de vijftien en achttien graden, maar het is nog ver weg.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant