Wonen & Tuinieren

Waarom je de was beter niet binnen kunt ophangen

was-binnen-ophangen.jpg

Niet elk huishouden beschikt over de luxe van een droger. Een droogrek biedt in zo’n geval uitkomst. Maar wist je dat je je je was beter niet in huis kunt ophangen? Uit een onderzoek van The Asthma Society of Ireland blijkt dat de was drogen ín huis niet zo goed is voor je gezondheid.

Als je de was binnenhuis laat drogen, neemt de luchtvochtigheid in het huis met zo’n dertig procent toe. Hierdoor is de kans op schimmels vele malen groter.

Allergische reactie

“Een vochtige omgeving stimuleert de groei van schimmels die sporen vrijgeven. Die sporen kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken,” aldus een woordvoerder van de Astma Society.

Verergeren symptomen

“Schimmel en schimmelsporen zijn meestal onzichtbaar voor het blote oog. Voor mensen met astma, die gevoelig zijn voor schimmelsporen, kunnen schimmels hun astma verergeren. Daarnaast kunnen schimmels ook een negatief effect hebben op de huid.”

Goed geventileerde ruimte

Volgens Kenny is het dan ook verstandig om je was zo veel mogelijk in de buitenlucht te laten drogen óf in een overdekte ruimte die goed is geventileerd.

Bron | Independent |
Foto | iStock |

Ook interessant om te lezen

Ook interessant