Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

De voorkeuren van Renate Dorrestein

young-girl-sitting-on-beige-leather-sofa.jpg

In Margriet 27 (2016) vind je weer een heerlijke aflevering van ‘Lezen, kijken & luisteren’. Ook Renate Dorrestein vertelt hierin over haar voorkeuren.

Dorrestein Renate - c_Ruud PosLezen: “Ik lees als een maniak, veel, snel en meestal meerdere boeken tegelijkertijd, zodat ik altijd iets kan oppakken dat bij mijn stemming past. Op mijn nachtkastje liggen nu: Zweefduik, de nieuwe bundel korte verhalen van Wilfried de Jong; Het herdersleven van James Rebanks, een heerlijk relaas over het dagelijks leven van een schaapherder in het Britse Lake District; en Dertig dagen, een roman van Annelies Verbeke, een Vlaamse schrijfster die ik ontzettend bewonder. Daarnaast ben ik bezig het hele oeuvre van Iris Murdoch te herlezen. Elk jaar kies ik een overleden auteur van wie ik alle boeken nog een keer tot me wil nemen. Een goed boek wordt alleen maar mooier van herlezen.”

Luisteren: “Johnny Cash is mijn ultieme held. Ik houd ook erg van Nick Cave, maar ook van Janis Joplin en zelfs van de BeeGees. Mijn muzieksmaak is dus behoorlijk passé, maar dat heet tegenwoordig gelukkig ‘retro’.”

Kijken: “Op tv een lekkere detective kijken, dat maakt mij gelukkig. Ik haal dan mijn hart op aan de vindingrijke slechtheid van de mens. Daar kun je niet genoeg over te weten komen, al was het maar omdat je in vergelijking zelf nog best meevalt. De KRO en VRT Een programmeren echt meesterlijke detectiveseries. Verder kijk ik niet veel tv, maar ik ga wel regelmatig naar de film, altijd met mijn vriendin Else. We houden allebei van drama’s waar we samen lange nabeschouwingen over kunnen houden, zoals Carol, een film over een verveelde huisvrouw die uiteindelijk in een lesbische relatie haar geluk vindt.”

cover renate dorrestein zeven soorten hongerZeven soorten honger
, de nieuwe roman van Renate Dorrestein, speelt zich af in een exclusief kuuroord voor rijke, geslaagde heren die moeten afvallen. De leiding is in handen van een echtpaar dat met de nodige problemen worstelt waardoor het oord ritselt van geheimen en gedoe. Origineel, humoristisch en vilein, Dorrestein op haar best. € 19,95 (Podium).

Tekst: liselotte idema fotografie: ruud pos.

M27 Cover_72dpiIn Margriet 27 (2016) vind je meer fijne kijk- en luistertips. Bestellen? Dat doe je via Tijdschrift365.nl

 

Ook interessant