Wonen & Tuinieren

Stinkende koelkast? Hiermee laat je vieze geurtjes verdwijnen

koelkast-bewaren.png

Herken je dit: je trekt de deur van de koelkast open en er komt een vervelende geur uit. Jakkes… Je kunt meteen de la met schoonmaakmiddelen opentrekken en de koelkast een grote beurt geven, maar soms doen deze middelen al wonderen. 

Vieze geurtjes in je koelkast?

Heb je een stinkende koelkast? Daar heb je handige oplossingen voor van producten die normaliter bij het groente- en fruitafval belanden. Welke dat zijn? Bijvoorbeeld theezakjes; die helpen vieze geurtjes te verjagen.

Zo pak je het aan: leg een gebruikt (maar droog) theezakje op een schoteltje en zet deze in de koelkast (of andere plek die niet fris ruikt, zoals onder in de prullenbak). Het zakje absorbeert de vieze geurtjes. Trouwens: een theezakje belandt meestal na het maken van een of twee koppen thee in de prullenbak. Zonde, want je kunt er daarna nog veel meer mee! Wist je bijvoorbeeld dat je muizen op afstand houdt met een gebruikt theezakje?

Geen gebruikte theezakjes bij de hand? Ook koffieprut helpt. Gooi het dus niet weg, de volgende keer dat je koffiezet, want vieze geuren in de koelkast verdwijnen als sneeuw voor de zon door koffiedik.

Zo pak je het aan: plaats een kommetje met koffiedik in de koelkast en laat het een dag of twee staan. Koffieprut is trouwens heel handig: dit ‘afvalproduct’ is namelijk multi-inzetbaar op je schoonmaakdag! Waarom het werkt? De koffie absorbeert de geuren, een schoteltje met gemalen koffie of koffiepads zou daarom ook werken.

Meer tips tegen vieze geurtjes

  • Gebruik zuiveringszout: vul een kommetje met zuiveringszout en plaats dat in de koelkast. Het zout doet zijn naam eer aan en neutraliseert nare geurtjes.
  • Leg wat schillen of schijfjes citroen op een bordje in de koelkast.
  • Op de site van weekblad Libelle lazen we deze opmerkelijke tip: doe wat ranja in een bakje en leg er een halve aardappel in. Zet het bakje vervolgens een nachtje onafgedekt in de koelkast. De volgende ochtend zouden de nare luchtjes zijn gevlogen.
  • Volgens het weekblad kun je ook kiezen voor deze natuurlijke geurdispensers: houtskool, keukenzout, vanillestokjes, bakpoeder of een lepel mosterd. Al deze producten uit je keukenkastje absorberen geurtjes.

Dag stank!

Bron: Helpling, Libelle
Beeld: iStock

Lees ook:

Zo bespaar je 340 euro op je boodschappen
Waarom je tomaten nooit in de koelkast moet bewaren
6 Producten die je niet in de koelkast bewaart

Bekijk ook:

Dze 3 soorten vlekken haal je heel gemakkelijk uit kleding met… melk!

 

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant