Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze vervelende bijwerking kunnen droogtrommeldoekjes hebben

droogtrommeldoekjes-bijwerking.jpg

Als je een droger hebt, is de kans groot dat je ze gebruikt: droogtrommeldoekjes. Ze zorgen er immers voor dat je wasgoed nóg lekkerder ruikt en extra zacht uit de machine komt. Maar er zou ook een nadeel kleven aan het product.

Een gebruiker van Reddit deed online haar verhaal, waaruit blijkt dat droogtrommeldoekjes minder onschuldig zijn dan je waarschijnlijk denkt. De vrouw kampte al langere tijd met acne en zocht een jaar actief naar de mogelijke oorzaak. Omdat ze had gehoord dat bepaalde wasmiddelen en -verzachters de boosdoeners zouden kunnen zijn, stapte ze over op andere producten. Vervolgens deed ze de droogtrommeldoekjes in de ban. Vanaf het moment dat ze daarmee stopte, verbeterde haar huid aanzienlijk.

Acne

“Mijn dermatoloog vertelde me dat droogtrommeldoekjes bij sommigen inderdaad voor acne kunnen zorgen,” schrijft de Reddit-gebruiker. “De doekjes laten een vettig laagje achter op je kleding en beddengoed, dat vervolgens in je poriën kan trekken en je huid kan verstoppen. Daarom zijn de doekjes ook zo vet als je ze in droger stopt en zo droog als je ze er weer uithaalt.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.nl
Beeld | iStock

Ook interessant