Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Verticaal tuinieren: doe jij het al?

verticaal-tuinieren.png

Verticaal tuinieren: daar heb je waarschijnlijk niet direct een beeld bij. Toch is het een van de nieuwste tuintrends. En mocht je het overwegen, je hoeft er niet per se heel groene vingers voor te hebben…

Als je een balkon of een terras hebt, is verticaal tuinieren een uitkomst. Als je een beperkte vloerruimte hebt op je balkon of terras, dan kun je schuttingen, relingen en muren voorzien van planten. Op deze manier creëer je toch een groene omgeving en bovendien heb je er niet eens heel veel werk aan.

Welke planten doen het hangend goed?

Hoewel je voor het verticaal tuinieren niet per se groene vingers nodig hebt, is het wel handig te weten welke planten het verticaal goed doen. Hanggeraniums, lobelia’ en fuchsia’s zijn door hun hangende groeiwijze ideaal.

Bloeiende planten populair

Uit onderzoek van Mooiwatbloemendoen.nl blijkt dat bloeiende planten verreweg favoriet zijn (61%), gevolgd door groenblijvende planten (25%) en ‘kruiden en fruitboompjes’ (8%). Slechts zes procent van de Nederlanders wil geen planten. De vijf populairste bloeiende planten voor balkon en terras (op basis van cijfers van veiling Royal FloraHolland, april 2016) zijn: hortensia, geranium, calla, Spaanse margriet en mandevilla. 

Balkon- en terrasplant van het jaar 2016

Mocht je een exotische hibiscus op je terras hebben staan, dan heb je een winnaar in huis gehaald. Deze plant is uitgeroepen tot Terrasplant 2016. Als balkonplant van het jaar is de veelzijdige geranium verkozen.

Beeld | Mooiwatplantendoen.nl

Ook interessant