Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zó zorg je ervoor dat een uitgebloeide orchidee weer bloemen krijgt

zo-zorg-je-ervoor-dat-een-uitgebloeide-orchidee-weer-bloemen-krijgt.jpg

Een mooie orchidee fleurt je woonkamer in één keer op en het fijne is dat hij ook nog eens lang meegaat. Hij kan namelijk zo’n drie tot zes maanden bloeien. En daarna hoef je ‘m niet weg te gooien, want met de juiste verzorging komt ie gewoon weer op.

Het enige wat je orchidee nodig heeft is een beetje paniek.

Laat de orchidee weer bloeien

Het zit namelijk zo: voor een orchidee is het helemaal niet erg om geen bloemen te hebben. Zolang er genoeg licht, voedsel en een fijne temperatuur is, vindt de plant het wel prima. Aan voortplanten wordt dan helemaal niet gedacht, dus bloemen zijn ook niet nodig. Als je ‘m weer wil laten bloeien, dan moet je ‘m een beetje paniek brengen. Zet de plant bijvoorbeeld op een iets donkerdere plek waar de zon minder lang staat of plaats ‘m in een koelere ruimte. Hiermee maak je de plant weer even wakker. De kans is groot dat je orchidee zo binnen de kortste keren weer bloemen krijgt!

Artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen?
Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

Verzorging

In de zomer hebben orchideeën één keer per week water nodig, en in de winter zo’n één keer in de tien dagen. Je kunt ‘m het beste water geven door hem even te laten staan in een laagje water in de wasbak. Per soort orchidee verschilt het of en waar steeltjes moeten worden afgeknipt wanneer de bloem verwelkt. Zoek dus even op wat voor orchidee je thuis hebt staan en welke verzorging hierbij hoort.

Bron | Orchideee
Foto | iStock

Ook interessant