Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

De tuintrends in de zomer van 2015

tuintrends2015.jpg

Planten, snoeien, wieden, bemesten, water geven… Het wordt weer de hoogste tijd om lekker aan de slag te gaan in de tuin. Laat je hierbij inspireren door de tuintrends van 2015: unexpected wild, eco luxe en the happy life. Welke past  het best bij jou?

Unexpected wild

De unexpected wild-tuin heeft een wat verwilderde uitstraling. Alsof de natuur lekker zijn gang gaat. Planten lijken zich spontaan in de tuin te hebben gevestigd. Ze bloeien met blauwe en witte bloemen en hebben groen, groengrijs en blauwgrijs blad. In deze trend zie je veel basismaterialen met een natuurlijke of verweerde uitstraling, zoals hout, geoxydeerd metaal, natuursteen en ruw beton. De trendkleuren zijn naturel (zowel licht als donker) en deze worden gecombineerd met oker, terratinten, grijsblauw en vergrijsd zeegroen. De tuin heeft een lokale en landelijke beplanting, waarin je kunt genieten van de natuur zoals deze bedoeld is. Planten die hier goed bij passen zijn siergrassen, hortensia, passiebloem, (klim)rozen en zomerbloeiers als petunia en verbena. Ook is er ruimte voor eten uit eigen tuin.tuintrend-unexpected-wild

Eco luxe

Een milieuvriendelijke en natuurlijke tuin met comfort, dat is de trend eco luxe in een notendop. De strakke lijnen in de tuin worden verzacht door de beplanting. Vooral witbloeiende planten passen bij deze tuintrend en ook het blad speelt een belangrijke rol. Dat kan glanzend zijn en ‘hard’ ogen of juist heel zacht en aaibaar. Witte bloeiers die goed passen binnen deze trend zijn pluimhortensia’s en rozen. Hebe en Toscaanse jasmijn zijn planten met glanzend blad, en plectranthus, ezelsoor en olijf hebben zacht grijsgroen blad. Hout, natuursteen en andere gerecyclede materialen worden in deze trend gecombineerd met beton, metaal en keramiek. De natuurlijke basiskleuren van heel licht tot donker worden afgewisseld door mintgroen en okergeel. Metallic en goudtinten zorgen voor de wat luxere accenten.

tuintrend-eco-luxe

The happy life

Het leven is één groot feest en dat wordt gevierd in de tuin. Zachte en felle tinten worden naar hartelust met elkaar gecombineerd. Verschillende planten en bloemen vormen een bonte mix. In deze tuin mogen de bloemen worden geplukt en dat geldt natuurlijk ook voor smikkelplanten als aardbeien en bessen. De gebruikte materialen zijn heel divers en vooral praktisch van aard, meestal glad en kleurrijk, verrassend en speels. De planten staan bijvoorbeeld in vierkante plantenbakken van (gerecycled) kunststof of draadmanden van metaal. Planten die goed passen binnen the happy life: mandevilla, fuchsia, petunia, roos, zonnebloem, aardbei, rode bes en ander kleinfruit.

tuintrend-happy-life

Bron | mooiwatplantendoen.nl (hier vind je nog meer inspiratie en informatie over tuinplanten)

Ook interessant