Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze vier tuinplanten blijven ook mooi in de herfst

deze-vier-tuinplanten-blijven-ook-mooi-in-de-herfst.jpg

Terwijl we allemaal nog hopen op een fijne nazomer, lijkt het najaar alweer voor de deur te staan. De herfst is hét seizoen dat flink gepaard gaat met regen, harde wind en koudere temperaturen. Zo verandert je tuin van mooie felle kleuren naar donkere kleuren.

Maar in de herfst zijn er gelukkig nog genoeg tuinplanten die wat kleur geven in de tuin. Zo kun je alsnog genieten van je tuin met déze vier tuinplanten.

Krokus

Krokussen kun je het beste planten in de herfst zodat je in de lente volop kunt genieten van deze bloeiende en kleurige bloemetjes. Plant ze op een plek die gedeeltelijk in de volle zon komt, ongeveer vijf centimter diep en vijf tot tien centimter uit elkaar.

Lees ook
Gooi oude kranten niet weg: 6x zó kun je ze in de tuin hergebruiken

Viooltjes

Viooltjes worden vroeg in de herfst geplant en hebben daardoor de tijd om een sterk wortelstelsel te ontwikkelen voordat het gaat vriezen. Op deze manier zullen ze overleven en geven deze tuinplanten in de herfst wat kleur aan je tuin.

Chrysant

De chrysant is een klassieke herfstplant: hij heeft weinig verzorging nodig en ziet er prachtig en kleurrijk uit. In volle bloei gaan chrysanten niet zo lang mee als ze eenmaal in de grond staan, daarom kun je deze plant het beste kopen als de bloemknoppen net open beginnen te barsten. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, ook in droge periodes.

Niet alleen in je tuin staat de chrysant mooi, ook binnen geeft het een herfstige look. Wist je dat ze wel drie weken in een vaas kunnen blijven staan?

Callicarpa Japonica

Deze plant heeft een moeilijk uit te spreken naam en staat ook wel bekend als de beautyberry. Dit is geen smoothieplant, maar een tuinplant die tegen het gure weer in de herfst kan. Omdat de bladeren geweldige herfstkleuren hebben gevuld met paarse bessen, staat de plant prachtig in de tuin. Plant de herfstplant niet te diep en geef hem een paar keer per week grondig water totdat de grond gaat bevriezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Well + Good
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel hier.

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant