Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Tien bloemen die je tuin weer kleur geven in de herfst

tien-bloemen-die-je-tuin-weer-kleur-geven-in-de-herfst.jpg

Zodra de herfst nadert, is het met de meeste bloemen in je tuin wel gedaan. Maar wist je dat er ook planten zijn waarvan de bloemen juist in de herfst in bloei staan? Met deze najaarsbloemen breng je weer wat kleur én vrolijkheid in je tuin.

Chrysant

Of het nu hard waait of regent, de chrysant straalt één en al vrolijkheid uit. Deze snijbloem is op z’n best in de herfst en mag dan ook niet ontbreken in je tuin. Zet de pot met bloemen in fel, indirect licht en vul regelmatig bij met water. Leuk weetje: deze bloem weert ook nog eens vlooien en teken af.

Rudbeckia

De Rudbeckia heeft wat weg van een zonnebloem en bloeit in het najaar helemaal op. Zorg ervoor dat je deze plant op een zonnige plek neerzet in een goed doorlatende, voedselrijke grond. De Rudbeckia kan temperaturen tot min dertig graden Celsius aan, dus je hoeft je niet snel zorgen te maken.

Viooltjes

Wanneer je tuin zich langzaam begint op te maken voor een winterslaap, zijn er gelukkig nog najaarsviolen om een beetje leven in de brouwerij te brengen. Deze planten zijn verkrijgbaar in typische herfstkleuren als oranje, bruin en paars. Je hebt er lang plezier van, omdat ze goed tegen de kou en winterse buien kunnen.

Helenium

De Helenium (ook wel bekend als Zonnekruid) verschijnt zo rond augustus. Deze plant groeit het beste op een voedzame en vochthoudende grond en is verkrijgbaar in prachtige kleuren, van (licht)geel en koperoranje tot roodbruin.

Toverhazelaar

Vind je het leuk om in de herfst wat meer vogeltjes in je tuin te hebben? Dan komt de toverhazelaar goed van pas. Dit kleine boompje is uitstekend opgewassen tegen lage temperaturen en trekt lekker veel vogels aan. De bladeren van de toverhazelaar verkleuren met de herfst lichtgeel en zijn een lust voor het oog.

Lees ook: waarom je juist nú je vogelhuisje moet schoonmaken

Herfstanemoon

De bloemen van de sierlijke herfstanemonen verschijnen meestal in augustus en de plant bloeit door tot ver in het najaar. Herfstanemonen zijn makkelijke planten die prima in de halfschaduw of schaduw kunnen groeien. De prachtige bloemen brengen wat kleur tijdens sombere dagen.

Sedum

Tijdens de herfst mag deze plant absoluut niet ontbreken in je tuin. Wanneer de meeste bloemen over hun hoogtepunt heen zijn, bloeit deze juist op. De kleuren van de platte bloemhoofden variëren van roze, robijnrood, paarsrood tot wit. De Sedum heeft veel zon nodig, dus zet hem op een zonnige plek.

Schildpadbloem

De Schildpadbloem trotseert weer en wind zonder te knakken, en is dan ook perfect voor in de herfst! De roze bloemen lijken op de kop van een schildpad, vandaar de bijzondere naam.

Colchicum

De Colchicum heeft wel wat weg van de Krokus: het is een bol die je droog, zonder grond of water in de vensterbank kunt leggen en alsnog prachtig bloeit. Na de bloei kun je de bol in je tuin planten op een niet te droge plek, half in de schaduw.

Aster

Deze prachtige herfstbloem brengt je direct in een vrolijke stemming. Paarsblauwe of witte asters komen het meest voor, maar er is ook een zoet roze, rode, lila, violet en donkerpaarse variant. De gele kern laat de blaadjes nog mooier uitkomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Good Housekeeping
Foto | iStock |

Ook interessant