Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Spinnen in huis dood maken? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen

spinnen-in-huis-dood-maken.jpg

Of je nou eerst een harde gil slaakt en vervolgens een half uur bezig bent om moed te verzamelen, je partner het klusje laat klaren of meteen eigenhandig en koelbloedig die spin in de kamer doodslaat, je kunt het beter niet meer doen. Spinnen in huis dood maken trekt namelijk alleen maar meer spinnen aan… 

Denk voortaan dus maar twee keer na voordat je dat onschuldige spinnetje omlegt. 

Spinnen in huis dood maken

Nu de herfst weer voor de deur staat, kun je ook een hoop meer spinnen in huis tegenkomen. Dat betekent niet per se dat er nu ook meer spinnen zijn, alleen zijn ze rond deze tijd van het jaar volwassen, waardoor ze op zoek gaan naar een partner. En daarbij ligt jouw huis soms precies op de route. Toch kun je beter even twee keer nadenken voordat je begint aan het dood maken van alle spinnen die je in huis tegenkomt. Spinnen eten namelijk insecten. Wanneer je spinnen in huis dood maakt, is er daarmee volgens spinnenspecialist van Natuurpunt Koen van Keer meer voedsel in huis. En dat trekt dus juist weer meer spinnen aan. Die leggen nieuwe eitjes, en ook daarmee heb je straks een stuk meer ongewenst bezoek in huis. 

Goed voor het ecosysteem

Daarnaast zijn spinnen ook nog heel belangrijk voor ons ecosysteem, omdat ze de meest efficiënte opruimers van andere insecten zijn. Hierdoor blijft de natuur in balans. Als we alle spinnen in huis allemaal dood zouden maken, raakt de verhouding tussen planten en alle dieren dus uit evenwicht. Laat dat beestje dus lekker zitten, en ‘m je helpen om je huis verder insecten-vrij te houden. 

Lees ook: Overleeft een spin de stofzuiger? Antwoord van de expert

Spinnen buiten de deur houden

Ben je echt bang voor spinnen? Probeer ze dan buiten de deur te houden, zodat je ze niet hoeft te doden. Dat doe je het beste door het huis goed opgeruimd te houden, zodat ze zich niet op donkere rommelige plekjes kunnen verstoppen. Gaten en kieren in huis goed dicht te maken of gebruik een van deze huis-tuin-en-keuken-middeltjes om ze op een diervriendelijke manier te weren. 

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Het Laatste Nieuws, Metro
Beeld | iStock

Ook interessant