Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Razendsnel zilver poetsen? Met dit trucje is het zo gedaan

razendsnel-zilver-poetsen-met-dit-trucje-is-het-zo-gedaan.jpg

Dit simpele trucje zorgt ervoor dat je je zilveren bestek razendsnel poetst. Hoewel, poetsen? Meng de onderstaande producten en leg je zilver erin.

Het enige dat je vervolgens hoef te doen, is kijken en even wachten.

Zilver poetsen

Zilver bestek, serviesgoed, een waardevolle armband of een mooie zilveren ring; door het dragen van al dat moois en de vermenging ervan met onze huideigen olieën kan echt zilver soms zwart of dof uitslaan. Gelukkig is zilver een materiaal dat je weer kunt laten stralen. Vroeger deden we dat door het zilver te poetsen, maar inmiddels zijn er vele verschillende methoden waarmee je zilver weer kunt laten blinken. En daar heb je vaak maar één of twee hulpmiddeltjes bij nodig.

Een bak met aluminiumfolie

Bij deze ‘snelle’ methode bekleed je een bak met aluminiumfolie waar je het zilverwaar inlegt voor een ‘poetsbeurtje’.

Dit heb je nodig:

  • aluminiumfolie
  • soda
  • heet water

Zo werkt het

Leg op de bodem van een schaal een stuk aluminiumfolie en leg daarop het zilver. Vervolgens strooi je daar wat soda overheen. Daarna giet je er water op dat net van de kook af is. Zodra de soda, het zilver en de folie met elkaar in aanraking komen, ontstaat er een chemische reactie. Het begint een beetje te bruisen en kan wat stinken. Door die reactie zal de aanslag als vanzelf binnen een paar minuten verdwijnen.

Alleen voor zilver

Gebruik dit trucje alleen voor zilver, dus niet voor verzilverde voorwerpen of zilveren sieraden die bewerkt zijn of donkere delen bevatten die donker moeten blijven.

Bron | De Huishoudcoach
Beeld | iStock

margriet_leesmeer]

Ook interessant