Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Langzame wifi? Misschien komt het wel door je kerstverlichting

slechte-wifi-door-kerstverlichting.jpg

Heb je de kerstversiering weer van zolder gehaald, de kerstboom opgetuigd en wil je met een kerstfilm op de bank ploffen? Dan zou het goed kunnen dat je beeldkwaliteit ineens een stuk slechter is of dat je Netflix steeds blijft haperen. Blijkbaar kan je kerstverlichting hier de grote stoorzender zijn, waardoor je last kunt krijgen van slechte wifi. 

Kun je dit probleem ook voorkomen? 

Kerstverlichting zorgt voor slechte wifi 

Het is je misschien wel eens opgevallen dat je wifi of televisie slechter werkt rond de feestdagen. Dat komt doordat je kerstverlichting gebruik maakt van radiogolven, waarmee het signaal van je wifi of televisie verstoord kan worden. Overigens geldt dit niet alleen voor de kerstlampjes, maar ook voor (draadloze) babyfoons, een radio, mobiele telefoons, de magnetron en speakers. 

Lees ook: Zó haal je je kerstverlichting zo snel mogelijk uit de knoop

De oplossing

Gelukkig hoef je dit jaar niet te kiezen tussen slechte wifi en kerstverlichting of razendsnel internet zonder gezellige versiering. De oplossing is simpel: vergroot (tijdelijk) de afstand tussen de kerstverlichting en je modem. Zorg dat hier minstens drie meter tussen zit, maar meer is nog beter. Daarbij is het belangrijk dat je kerstverlichting niet tussen je modem en de plek waar je internet wil gebruiken zit. Daarnaast is het sowieso een goede tip om je router te verplaatsen naar een andere plek als je last hebt van traag internet. Je kunt ‘m het beste op een centrale, open plek in huis zetten en niet op de grond plaatsen of in de buurt van andere elektronica. 

Blijft je kerstfilm nog steeds hangen? Hoe ongezellig het ook is, het kan helpen om je film dan met de kerstverlichting uit te kijken. Steek in plaats daarvan een paar kaarsjes aan en kruip onder een dekentje op de bank om toch in de kerstsfeer te komen. 

Bron | KPN, Radar
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant