Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Met déze tips maak je je slaapkamer extra gezellig deze winter

met-deze-tips-maak-je-je-slaapkamer-extra-gezellig-deze-winter.jpg

Voor veel mensen is de slaapkamer hun favoriete plek in huis. Het is dé plek waar je kunt ontspannen. Zeker tijdens deze donkere dagen is het belangrijk om een goede nachtrust te hebben. In een warme én knusse slaapkamer lukt dat nog beter deze winter.

Met de volgende tips en een paar kleine aanpassingen kun je heerlijk genieten van een warme slaapkamer deze winter.

1. Kleurtje op de muur

Wist je dat de kleur van je slaapkamer invloed heeft op je nachtrust? Om een warme winterse slaapkamer te creëren kun je het beste kiezen voor warme aardetinten zoals groen, blauw of okergeel. Deze kleuren dragen bij aan een goede nachtrust. Een gouden tip is om gelijk het plafond mee te nemen in dezelfde kleur. Je slaapkamer krijgt op deze manier een rustige uitstraling.

2. Temperatuur

Natuurlijk heeft een warme temperatuur iets knus, toch kun je de verwarming beter niet te hoog zetten. Het schijnt zelfs beter te zijn om in een koude slaapkamer te slapen dan in een warme. Maar wat is dan de perfecte temperatuur? Die ligt volgens experts tussen de 16 en 18 graden. Als je hier boven gaat zitten, lukt het maar moeilijk om in slaap te komen doordat je je warmte niet kwijt kunt. Ook kan het gebeuren dat je onrustiger slaapt en wakker wordt met een droge keel. Niet ideaal dus! Kruip daarom lekker dicht tegen je partner aan en houd elkaar warm óf maak voordat je je bed in stapt een lekkere warme kruik.

Lees ook:
Deze exotische plant wordt de trend van aankomende winter

3. Licht

Van heel fel licht in een slaapkamer wordt niemand blij. Kies daarom voor licht met een dimmer en hang bijvoorbeeld lichtjes op aan de rand van je bed, zoals te zien is bovenaan dit bericht. Wil je nog minder licht? Zet dan een aantal kaarsen op je nachtkastje. Vergeet deze uiteraard niet uit te blazen voordat je gaat slapen.

4. Zachte stoffen

Zeker in de winter zijn we dol op aaibare en warme materialen. Een schapenvacht op de grond, fluwelen of pluizige kussens of een aaibaar plaid op bed: dat is pas echt warm en knus!

5. Geen mobiele aparaten in de slaapkamer

Door geen mobiele aparaten toe te laten in de slaapkamer, creëer je direct een warme en knusse vibe. Zet een wekkerradio op je nachtkasje die je ’s ochtends wakker maakt. Steek kaarsjes aan, kruip onder een zacht plaid en lees een boek. Zo wordt het wel heel fijn in de slaapkamer deze winter.

Slaap lekker! 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | Getty Images

Ook interessant