Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Schoonmaken met een stoomreiniger, hoe effectief is dat?

karcher.jpg

– in samenwerking met Kärcher – 

Vloeren, tegels en ramen schoonmaken? Wist je dat je daarvoor heel goed een stoomreiniger kunt gebruiken? Bij het stomen komen er geen reinigingsmiddelen aan te pas en worden oppervlaktes met natuurlijk en milieuvriendelijk stoom gereinigd.

Tegels en vloeren reinigen

Voor hettestpanel.nl hebben vijftien mensen twee weken de Kärcher stoomreiniger getest. Een ruime meerderheid (77 procent) gebruikte de stoomreiniger tijdens de testperiode voor het reinigen van de tegels, gevolgd door de douchecabine en de wastafel (62 procent), laminaatvloer (54 procent), tegelvloer en –voegen, kranen (46 procent), douchebak, toilet en spiegels (38 procent), fornuis (31 procent), ramen en afzuigkap (15 procent). Ook is de stoomreiniger gebruikt voor de keramische platen, oven en magnetron.

“Maakt goed schoon zonder agressieve schoonmaakmidddelen” – Evelyn (50)

Stoomreiniger vs. traditioneel schoonmaken

Hoe ervaren de deelnemers de stoomreiniger ten opzichte van het traditioneel schoonmaken? 38 procent vindt dat het schoonmaken snel gaat en weinig tijd kost, 54 procent zegt dat schoonmaken met de stoomreiniger weinig energie/inspanning kost, 77 procent is van mening dat het een hygienisch resultaat oplevert en 62 procent heeft ervaren dat het gemakkelijk het meest hardnekkige vuil verwijdert.

“Extra hygienisch en makkelijk” – Iris (32)

Hoe werkt een stoomreiniger?

Een stoomreiniger werkt eigenlijk hetzelfde als een snelkookpan. Het water wordt verwarmd in een afgesloten ketel tot het kookt. Dit genereert stoom. Het duurt twee tot zes minuten per liter water, afhankelijk van het apparaat. De druk in het apparaat stijgt tot maximaal 4,2 bar (in vergelijking met ca. 2.5 bar van een autoband). De microscopische stoomdeeltjes dringen vervolgens door in de kleinste poriën en lossen zelfs het meest hardnekkige vuil moeiteloos op, zonder reinigingsmiddelen.

Over het gebruik van de Kärcher stoomreiniger zijn de testers tevreden. 92 procent zou de stoomreiniger aanbevelen aan vrienden, familie en/of kennissen. De stoomreiniger krijgt gemiddeld een 8,2.   

Ook interessant