Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Schoon de tuin in

tuingoed1-jpg.jpg

tuingoedAls het lekker weer is, is het fijn om in de tuin te zitten. Maar ook een tuin moet je goed bijhouden. Hier vind je de tips je tuin het beste schoon te houden. Zo kun je heerlijk van de lente genieten!

Schutting
Als je in de tuin zit, kijk je bijna altijd tegen de schutting aan. Daarom is het belangrijk om de schutting mooi schoon te houden. Aanslag kan je op verschillende manieren verwijderen. Een mengsel van warm water en soda doet wonderen. Ook kun je het proberen door de schutting in te smeren met groene zeep. Laat het dan een nacht intrekken en borstel het daarna weg met water. Schrobben met warm water waarin een kopje keukenzout is opgelost, is ook een goede oplossing.

Tuin tegels
Op tuin tegels kan een lelijke groene algen aanslag komen. Dit kan je verwijderen door het afgietsel van aardappelen over de groenen aanslag te verspreiden. Laat het even inwerken en borstel de tegels daarna schoon. De makkelijkste manier op groene aanslag weg te halen, is de tegels te behandelen met groene zeep. Nadat het een nacht is ingewerkt, kun je het gemakkelijk wegspoelen met een hogedrukreiniger. Aanslag op je tegels kun je voorkomen door een sopje na gebruik over de tegels te gieten.
Onkruid kan erg onverzorgd staan. Het is makkelijk weg te halen door er vlak voordat het gaat regenen, zout op te strooien. Hierdoor brandt het onkruid weg.

Tuin meubelen
Het kan erg vervelend zijn als je tuin meubelen vies zijn net als je lekker wil gaan zitten. De meubelen moeten aan het begin van de lente altijd goed gepoetst worden. Kunststof tuinmeubelen kun je het beste schoonmaken met soda en water. Vergeet daarna de meubelen niet goed na te spoelen met water. Gebruik water, zeep en een zachte borstel als je in het bezit bent van houten tuinmeubelen. Stalen meubelen maak je een keer per jaar schoon met lauw water en een niet al te agressief schoonmaakmiddel. Daarna behandelen met een wax of cleaner dat je ook voor auto’s kan gebruiken. Gebruik voor je tuin meubels bij voorkeur geen hogedrukreiniger, dit kan namelijk het materiaal aantasten en de groei van algen bevorderen.
Probeer je tuin meubelen bij te houden door ze regelmatig af te nemen met lauw water en eventueel een sopje. Dan hoef je later ook geen sterkere reinigingsmiddelen te gebruiken.

Lees de eerder verschenen artikelen of doe de tuintype test!
Welk tuintype bent u?

Huishoudtips: Pronkstukken in de tuin

Tuintips voor een kleurrijke tuin

Bron: Poetsadvies.nl

Ook interessant