Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je beter plastic huishoudfolie kunt gebruiken dan aluminiumfolie

waarom-plastic-huishoudfolie-beter-is-dan-aluminiumfolie-margriet.jpg

Stel nou dat jij na het avondeten nog wat restjes over hebt, bewaar je dat dan in plastic huishoudfolie óf aluminiumfolie? Als jij voor het laatste zou gaan, hebben wij slecht nieuws voor je: als je lief wilt zijn voor het milieu, kun je namelijk beter voor de eerste optie gaan.

Maar waarom is plastic huishoudfolie nu beter voor het milieu dan aluminiumfolie? Wij leggen het je hier uit.

Plastic huishoudfolie vs aluminiumfolie

Je zou denken dat plastic huishoudfolie vervuilender is, want het is immers van plastic gemaakt. Toch is dit niet het geval. Voor het maken van aluminiumfolie is namelijk ontzettend veel energie nodig. Per kilogram aluminiumfolie heb je zo’n 15 kWh aan energie nodig. Ter vergelijking: dit staat gelijk aan zo’n 14 wasjes. Daarnaast kun je aluminiumfolie niet recyclen, omdat het veel te dun is. De fijne structuur zorgt ervoor dat het verbrandt in plaats van dat het gaat smelten, waardoor recyclen onmogelijk is.

Lees ook: Welke kant van aluminiumfolie hoor je nu eigenlijk te gebruiken?

De allerbeste optie

Plastic huishoudfolie is per gram zo’n acht tot negen keer minder belastend voor het milieu dankzij de CO2 productie. Hierdoor is het veel beter voor het milieu. Natuurlijk is het zo dat als je helemaal milieuvriendelijk te werk wilt gaan, je beter beide producten niet kunt gebruiken en je restjes gewoon in een vershoudbakje moet bewaren. Deze kun je namelijk talloze keren hergebruiken, terwijl dit natuurlijk bij de andere producten niet zo is.

Bron | Keuringsdienst van Waarde
Beeld | Getty

Ook interessant