Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Direct planten: zeven plantjes die muggen op afstand houden

direct-planten-zeven-plantjes-die-muggen-op-afstand-houden.jpg

Breng je de zomeravonden ook het liefst door in je tuin? Dan is bescherming tegen muggen zeker niet overbodig. Deze zeven plantjes zorgen ervoor dat je prikproof de zomer door komt.

1. Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen lekker in gerechten, maar werkt ook nog eens perfect tegen muggen. De insecten vinden deze kruiden helemaal niks en blijven het liefst zo veel mogelijk uit de buurt.

2. Kattenkruid

Deze plant ruikt heerlijk en weert ook nog eens muggen af. Kattenkruid ruikt naar een combinatie van munt en citroen en bevat nepetalacton. Muggen vinden dat stofje ondraaglijk, dus zet het maar gauw in je tuin neer.

3. Lavendel

Deze bloemetjes staan bekend om hun kalmerende en rustgevende geur, maar wat veel mensen niet weten is dat lavendel ook muggen op een afstand houdt. En dat niet alleen: ook vliegen en motten hebben het niet zo op de geur van de Provence.

4. Pepermunt

De olie in deze plant is giftig voor verschillende insectenlarven (waaronder muggen) en wordt daarom geregeld gebruikt in insecten afstotende middeltjes. Daarnaast is pepermunt ook nog eens lekker in je bloemetjes !

5. Goudsbloem

Deze kleurrijke bloemen staan hartstikke leuk in je tuin of balkon én werken perfect tegen muggen. Ze scheiden een geurtje af waar muggen een ontzettende hekel aan hebben. En een leuke bijkomstigheid: deze plant heeft maar weinig onderhoud nodig.

6. Tomatenblad

Muggen houden absoluut niet van tomatenblad. En het fijne is: je hoeft er niet heel veel plantjes voor in de buurt te hebben, een paar blaadjes doen al wonderen!

7. Citroenmelisse

Met dit plantje zijn die chemische Citronella kaarsen overbodig. Citroenmelisse heeft hetzelfde effect en houdt muggen op afstand. Net als citroengras, citroengeranium en eigenlijk alles wat naar citroen ruikt.

Bron | Popsugar 
Beeld | iStock 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Abonneer je op
margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant