Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom het een goed plan is om je planten mee onder de douche te nemen

planten-douche.jpg

Dat je van een douchebeurt flink kunt opknappen, weten wij natuurlijk als geen ander. Maar wist je dat dit ook voor je planten geldt? 

Net als mensen hebben ook planten energie nodig. Dit halen ze uit zonlicht, maar als je planten eenmaal een laagje stof op de bladeren hebben, komt dit licht er niet meer doorheen. Nu kun je ze natuurlijk afstoffen, maar met een douche verwen je je plant pas écht. En niet alleen maar wat water uit een gieter.

Douchen met je planten

De spetters zorgen ervoor dat het stof op de bladeren wordt weggespoeld, zodat je plant weer helemaal fris en fruitig is. Let er wel op dat je alleen de wat stevigere en grotere planten meeneemt onder de douche en zet ze niet direct onder de douchestraal, maar gewoon ergens in een hoekje zodat ze wat spetters kunnen meepakken. Dek wel de grond even af, zodat de wortels niet doorweekt worden. De wat kleinere plantjes kun je gerust naast de douche zetten. De lucht wordt namelijk vochtig genoeg om ook deze planten schoon te krijgen.

Lees ook: deze 9 planten en bloemen zijn perfect voor in de badkamer

Dagje naar buiten

Wist je trouwens dat het ook geen kwaad kan om je kamerplanten af en toe een dagje buiten te zetten? Je kunt dit vergelijken met een dagje wellness: je planten krijgen buiten veel meer licht dan binnen en de luchtvochtigheid is er veel hoger. In dit artikel kun je lezen welke kamerplanten geschikt zijn om af en toe buiten te zetten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief 

Bron | Plantsome
Beeld | iStock

Deze winterharde olijfboom is het hele jaar door groen. Je scoort ‘m nu met 15 euro korting in de Margriet Shop.

Ook interessant