Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Geluidsoverlast verminderen? Met déze 5 planten demp je het geluid het beste

planten-geluid-dempen.jpg

Dikke gordijnen, wandkleden, vloerbedekking en isolatiemateriaal: er bestaan een hoop tips om een huis minder gehorig te maken. Maar wist je ook dat kamerplanten kunnen helpen? Déze 5 planten dempen het geluid in huis het beste. 

Sommige kamerplanten zorgen zelfs voor een betere geluiddemping dan standaard materialen om de akoestiek te verbeteren. 

Planten die geluid in huis dempen

Een beetje extra groen in huis staat niet alleen gezellig, het kan ook de akoestiek verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat grote planten met grote bladeren vaak het beste geluid dempen. Maar als je het dan echt goed wil doen, dan kun je het beste een van de onderstaande vijf planten aanschaffen. Die dempen geluid namelijk het beste. 

1. Ficus

Van de vijf planten die geluid het beste dempen is de ficus de absolute winnaar. De grote, rubberachtige bladeren nemen het geluid voor het grootste gedeelte op. Extra pluspunt: deze plant is redelijk makkelijk te verzorgen, dus je hebt er weinig omkijken naar. 

2. Lepelplant

Een lepelplant werkt niet alleen geluiddempend, maar ook luchtzuiverend. Een win-win situaties dus. Ook deze plant is makkelijk in leven te houden. 

3. Begonia Rex 

De Begonia Rex kan tot wel 97 procent van de invallende geluidsenergie absorberen. Dat maakt ‘m dus perfect om op een gehorig plekje in huis te zetten. Overigens is de Begonia ook geschikt als buitenplant, maar dan heb je natuurlijk weinig aan de geluiddempende werking. 

Lees ook: Zó help je je kamerplanten een handje als de verwarming weer aan gaat

4. Krulvaren

Ook de Krulvaren, ook wel bekend als Bostonvaren, is heel goed in het absorberen van geluidsgolven. Het enige nadeel is wel dat Krulvarens redelijk lastig te onderhouden zijn, dus je moet hier wel een beetje groene vingers voor hebben. 

5. Erwtenplant

De erwtenplant is een hangplant die tot wel 90 procent van het geluid in huis kan absorberen. En hij ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit in huis. 

Bron | RTL Nieuws, Kantoorplanten.com
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant