Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Déze planten en bloemen helpen vlooien en teken af te weren

planten-en-bloemen-om-vlooien-en-teken-te-weren.jpg

Stopt je hond of kat maar niet met krabben? Dan is de kans groot dat hij te maken heeft met vlooien. Gelukkig zijn er een aantal planten en bloemen die kunnen helpen om deze gemene beestjes te weren.

En met hun mooie kleuren brengen ze gelijk je tuin tot leven.

Kruiden

Er zijn verschillende kruiden die goed werken om vlooien en teken te weren. Munt, rozemarijn, citroengras, lavendel en kattenkruid zijn hier goede voorbeelden van, omdat ze een hele sterke geur hebben. Daarnaast zijn ze geheel veilig voor je huisdieren. Let wel op als je munt in je tuin zet, deze plant verspreidt zich snel. Je kunt ‘m daarom het beste in een pot zetten. Nog een voordeel van de kruiden: je kunt er heerlijk mee koken!

Lavendel

Knoflook

Heeft je hond veel last van teken? Dan helpt het om knoflook in je tuin te planten. Ook kun je een teentje fijnmalen en dit rondom de mand van je hond verspreiden. Zo krijgen de teken geen kans meer. Pas wel op als je katten hebt, voor hen kan knoflook schadelijk zijn.

Knoflook

Chrysanten

Chrysanten hebben eigenlijk meerdere voordelen. Het houdt niet alleen vlooien weg bij je huis, maar het bestrijdt ook luizen en kakkerlakken. Daarnaast geeft het kleurrijke bloemen en dat staat natuurlijk prachtig in de tuin.

Chrysanten

Madeliefjes

Madeliefjes zijn altijd erg populair in de tuin, omdat het van die mooie bloemetjes zijn. Ze weren vlooien, muggen en vliegen af en zijn absoluut niet schadelijk voor je huisdier. Het kan dan ook geen kwaad om de blaadjes van de bloem in de vacht van je hond te wrijven.

Madeliefjes

Paarse salvia

De paarse salvia groeit over het algemeen in het wild, maar wordt ook vaak in de tuin geplant. Het heeft een heerlijke geur, die zich verdrievoudigt als het regent. Het bijkomende voordeel is dat het natuurlijk vlooien tegenhoudt.

Paarse salvia

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Gezonderleven
Beeld | iStock

Ook interessant