Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Op dit item in jouw huishouden zitten de meeste bacteriën

schoonmaken.jpg

Winkelmandjes, het handvat van deuren die iedereen gebruikt, een openbaar toilet of de nootjes in een schaaltje op de bar: het zijn allemaal enorme bacteriehaarden. Toch liggen de echte ziektekiemen en bacteriën thuis op de loer…

Helpling.nl, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, weet alles van bacteriën in huis en vooral wat je kunt doen om deze oprukkende piepkleine beestjes een halt toe te roepen.

En dat huishoudelijke item met de meeste bacteriën? Dat is, tromgeroffel…

…de dweil waarmee je de vloer boent

Met een miljard bacteriën per vierkante centimeter staat de mop volgens hen stipt op één. Geen wonder: zo’n dweil glijdt over de vloer en dus over stof, haren en restjes. Zet je ’m na gebruik ongewassen en vochtig weer terug in de hoek? Dan vermenigvuldigen de bacteriën zich snel.

Aanpak: koop een afneembare dweil en was die na elke schoonmaakbeurt op 60 graden. Een mop die niet in de was kan, moet je minimaal elke twee maanden vervangen.

Doe mee en win

Wil je ook weten op welke 9 andere items in je huishouden veel bacteriën voorkomen? Of heb je meteen zin  om aan de slag te gaan in huis? Margriet geeft fijne schoonmaakpakketten weg met producten die niet misstaan in een stijlvol (en schoon) interieur! Kijk snel hier hoe je kans maakt!

Bron: iStock

Lees ook

Bekijk ook

Kun je door de krassen op je zonnebril nauwelijks je tegenliggers zien? Zo verwijder je die vervelende krassen en heb je weer helder zicht.

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant