Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom je nooit met ‘gewone’ kleding op je bed zou moeten zitten

waarom-je-nooit-met-gewone-kleding-op-je-bed-zou-moeten-zitten.jpg

Je kent het vast wel: je loopt je slaapkamer binnen na een lange dag, krijgt een appje en gaat even op je bed zitten om deze te beantwoorden. Niks aan de hand, zou je denken. Maar als je veel waarde hecht aan hygiëne, is dit één van de slechtste dingen die je kunt doen.

Susan Shain van Marie Claire legt uit waarom ze nooit en te nimmer in haar ‘dagkleding’ op haar slaapnest zou zitten.

Waar ben je geweest?

“Denk eens na waar je kleren allemaal zijn geweest vandaag”, schrijft ze. “Op de stoel in de metro, een stadsbankje, een barkruk. En denk er nu eens over na wie er voor jou allemaal op die plekken hebben gezeten. Zou jij hen uitnodigen in je mandje? Ik denk het niet. Precies, en wat maakt hun zweet dan anders?”

Schoon bed

Susan legt uit dat ze niet eens bang is om een virus of iets dergelijks op te lopen. “Wanneer ik in mijn bed lig wil ik dat ik alleen in mijn eigen bacteriën lig te rollen en niet in die van mensen die ik niet ken. Het idee dat er allerlei vuil in mijn bed zou liggen kan ik gewoon niet uitstaan. Misschien heeft dit ook wel een beetje te maken met het feit dat mijn moeder Japans is. In haar cultuur is het gebruikelijk om voor het slapengaan eerst een bad te nemen, zodat je bed in ieder geval schoon blijft.”

Bron | Marieclaire
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant