Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Zo wordt het nóg gezelliger in huis

94325_94326_49494_49243_lantada_priddy_auckland_122.jpg

– In samenwerking met vtwonen

Makkelijker gezegd dan gedaan: sfeer in huis creëren met de juiste verlichting. Volg deze vier stappen voor een zogenaamd ‘lichtplan’, en je weet zeker dat je er thuis gezellig bijzit tijdens de donkere dagen.  

Stap 1: kies de juiste basisverlichting

Begin met wat een lamp hoort te doen: licht geven. Basisverlichting is in elke ruimte aanwezig – liefst niet te opvallend – en geeft voldoende licht zonder schaduwen te veroorzaken. Een mooie plafondlamp is hier ideaal voor, zoals stevige spots met led-verlichting of een stijlvolle plafonniere die warm, wit licht uitstraalt en tot wel 8000 uur meegaat. Omdat basisverlichting het meest brandt van alle lampen geldt: hoe energiezuiniger, hoe beter.

Stap 2: voeg functionele verlichting toe

De krant lezen aan de keukentafel of een boek lezen op de bank: wel zo fijn als er dan een leeslamp in de buurt is. Boven de eettafel past een grote, industriële plafondlamp altijd. Naast of boven de bank is een uitscheefbare leeslamp handig. Of kies voor een strakke vloerlamp die je gemakkelijk overal in huis kwijt kunt.

Stap 3: licht de accenten uit

Is er een object in huis dat je graag wilt uitlichten? Een bijzonder schilderij bijvoorbeeld, of je favoriete vakantiefoto’s. Zet ze letterlijk in de spotlight met mooie spotjes. Compact en strak, zodat het object alle aandacht krijgt. Of een klein, stijlvol wandlampje dat van zichzelf al mooi is om te zien.

Stap 4: maak het af met decoratieve verlichting

Tenslotte het leukste onderdeel: mooie lampen uitkiezen die je puur voor de sfeer en aankleding neerzet. Niet per se functioneel, maar des te mooier om te zien. Dit is meteen dé blikvanger van je interieur als je kiest voor een prachtig design exemplaar, zoals deze tafellamp geïnspireerd op een cactus in een bloempot. Of een bijzondere hanglamp die meteen bij binnenkomst in het oog springt. Ook leuk: een extra grote lichtbox waar je een lief berichtje voor je partner of kinderen op achterlaat.

Meteen aan de slag
Zin om gelijk aan de slag te gaan met je eigen lichtplan? Dan hebben wij goed nieuws: want tot en met 8 november bestel je alle hierboven genoemde lampen (en nog veel meer verlichting) met 20% korting bij vtwonen.nl. Deze website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Wees er snel bij, want op = op!

 

 

 

Ook interessant