Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Mysterie opgelost: hier blijven de verdwenen sokken in de wasmachine

sokken-verdwenen-wasmachine.jpg

Je draait een wasje, hangt de boel op en verzamelt tot slot alle droge kleding van het rek om alles weer op te vouwen. En dat is het moment waarop je erachter komt dat er allemaal eenzame sokken rondzwerven tussen je wasgoed. Hoe kan dat nou keer op keer weer gebeuren?

Soms verdwijnen er een paar wasbeurten achter elkaar wel wat sokken, waardoor je je bijna gaat afvragen of je gek wordt. Ben je zelf misschien gewoon slordig? Of slikt je wasmachine de sokken in? Een foto die op Twitter is opgedoken, laat zien dat het huishoudelijke apparaat wel degelijk de boosdoener kan zijn.

Waszakjes

De Amerikaanse Sarah Rose plaatste afgelopen week een foto van een opengeschroefde wasmachine, waarin heel wat sokken zijn achtergebleven. “Dus… ik heb niet langer het idee dat ik gek ben omdat ik telkens sokken verlies,” schreef ze.

Maar hoe is dat nou eigenlijk mogelijk? Volgens installateur Pieter Opgenhaffen zit er bij sommige wasmachines een opening tussen de trommel en deurdichting. Deze zet een beetje uit als de wasmachine aanstaat, waardoor er sokken in kunnen verdwijnen. “Is dat bij jouw wasmachine het geval,” aldus de deskundige tegenover HLN, “dan kun je voortaan beter gebruik van waszakjes voor sokken, lingerie en fijne was.”

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Deze video wil je niet missen

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Ook interessant