Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Mysterie ontrafeld: dus daar is dat klepje op je wasmachine voor…

laundry-room.jpg

Is het voor jou ook een groot raadsel waar dat witte klepje onderaan op de voorkant van je wasmachine voor is? Of is het je zelfs nog nooit opgevallen? Vaak wordt er gedacht dat dat klepje voor een monteur is, maar het blijkt juist voor de gebruiker een belangrijke functie te hebben…  

Je wasmachine kan nog jaren mee dankzij het klepje!

Schat zoeken

Door het klepje geregeld even open te doen en er de wasresten achter vandaan te halen, zal je wasmachine blijven doen wat hij hoort te doen. Je kunt je erover verbazen wat er in het filter achterblijft: muntjes, pluisjes, de honderdduizend haarspeldjes die je kwijt was, noem het maar op.  Dus als je het filter af en toe schoonmaakt, blijft je was schoon en ben jij misschien weer een zakcentje rijker.

Regelmatig schoonmaken

Maak je het filter niet regelmatig schoon, dan kan het gevolg zijn dat je wasmachine het ineens niet meer doet. Waar de meeste mensen dan denken dat hij aan het einde van zijn Latijn is, blijkt het alleen maar aan het filter te liggen en kan de wasmachine eigenlijk nog jaren mee. Maak daarom minstens één keer in het half jaar het vakje leeg en het probleem is opgelost. Een kind kan de was doen.

Bron: Jan Magazine
Beeld: iStock

Ook interessant