Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

6 milieuvriendelijke schoonmaaktips

zo-handig-zijn-citroenen.png

Wil je tijdens het schoonmaken extra rekening houden met het milieu? Met de volgende schoonmaaktips kun je je huis en de was net zo schoon krijgen als met reguliere schoonmaakmiddelen en wordt het milieu minder belast. 

Sommige producten moeten iets langer inwerken omdat ze minder agressief of geconcentreerd zijn, of je zult een beetje harder moeten boenen. Maar schoon wordt het wel!

Citroensap

Citroensap neutraliseert vieze geurtjes en is een licht bleekmiddel. Citroen verwijdert bijvoorbeeld een vieze vislucht aan bestek.

Schoonmaakazijn

Azijn rekent net zo goed af met kalk als moderne sanitairreinigers, maar omdat het minder agressief is moet het wel iets langer inwerken. Je moet de wc eerst met zeep schoonmaken en daarna pas met azijn; als je zeep en azijn tegelijkertijd gebruikt, wordt de werking van beide middelen minder.

Groene zeep

Groene zeep heeft de voorkeur voor vloeibare zeep of allesreiniger. Met groene zeep kun je alles schoonmaken, alleen bij kalkaanslag is een zure reiniger of schoonmaakazijn effectiever.

Soda

Soda is een zacht schoonmaakmiddel met een sterk ontvettende werking, dus prima te gebruiken in de keuken. Soda neemt luchtjes op door de geur veroorzakende moleculen te neutraliseren.

Ossengalzeep

Met ossengalzeep verwijder je op een zachte manier vlekken uit textiel en hoef je geen apart wasmiddel te gebruiken. Opbrengen en goed inwrijven, dan uitspoelen met water en eventueel de was in de wasmachine doen.

Slaolie

Vermengd met wat citroen gaat slaolie goed door als poetsolie voor hout.

Ook interessant