Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Maak je tuin zomerklaar met deze kleurrijke zomerbloeiers

maak-je-tuin-zomer-klaar-met-deze-kleurrijke-zomerbloeiers.jpg

In het voorjaar brengen de voorjaarsbollen de eerste kleur in de lente. We genieten hier met zijn allen elk jaar volop van, maar de meeste bollen zijn alweer (bijna) uitgebloeid. Nu het buiten warmer wordt, is het tijd om bloemzaadjes te zaaien en de tuin zomerklaar te maken.

Wanneer je de volgende bloemen nu zaait, heb je straks in de zomer een kleurrijke bloementuin.

Ganzebloem

De ganzebloem is een echte zomerbloeier en hoort bij de chrysantenfamilie. Deze bloem wordt ook wel de zomerchrysant genoemd. Je kunt hem zaaien vanaf maart tot aan mei. De zomerchrysant bloeit van juni tot aan september. En is ideaal voor in een kleine tuin, want deze plant wordt zestig tot zeventig centimeter hoog.

Cosmea

De cosmea daar word je toch vrolijk van? Met haar prachtige roze tinten is dit een echte aanwinst voor in de tuin. De cosmos, zoals deze bloem ook wel wordt genoemd, kun je zaaien van maart tot aan mei. De bloeitijd van cosmea is van juni tot aan september. Ook deze wordt niet heel groot, ongeveer vijftig centimeter hoog.

Grote Leeuwenbek

De grote Leeuwenbek is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder geel, roze en paars. Deze bloem kun je zaaien van maart tot aan mei. De Leeuwenbek bloeit van juni tot aan oktober. En wordt ongeveer veertig tot vijftig centimeter hoog.

Goudsbloem

Wanneer je de goudsbloem in de tuin zaait, heb je er een echte blikvanger bij in de tuin. De oranje kleur van deze bloem valt echt op en wanneer de zon erop schijnt, lijkt het wel goud. De calendula, zoals deze plant ook wel wordt genoemd, kun je zaaien van maart tot mei. Je kunt vanaf juni tot aan oktober genieten van deze prachtige bloem. De goudsbloem wordt ongeveer zestig centimeter hoog.

Lees ook: Dit zijn de makkelijkste groenten om een moestuin mee te beginnen

Kattensnor

De kattensnor is prachtig met haar mooie paarse bloemen. En dankt haar naam aan de bladeren die op snorharen van katten lijken. Je kunt deze bloem zaaien van maart tot aan mei. De kattensnor bloeit vanaf juli tot aan oktober. De bloemen worden ongeveer honderd centimeter hoog.

Zonnebloem

Van een zonnebloem word je gelijk vrolijk en krijg je zin in de zomer. Je kunt deze bloemen gemakkelijk zelf zaaien in de volle grond of in een pot. Dat kan van april tot mei. De zonnebloem bloeit vanaf juli tot aan oktober. De hoogte is afhankelijk van de soort.

Korenbloem

De korenbloem is er in veel verschillende kleuren, zoals blauw, wit en roze. Ze zien er niet alleen heel vrolijk uit, ze trekken ook nog eens bijen en vlinders aan. Je kunt deze bloem zaaien van maart tot aan mei en bloeien vanaf juni tot aan augustus. De korenbloem wordt ongeveer veertig tot negentig entimeter hoog.

Ridderspoor

De ridderspoor staat bekend op zijn intens blauwe kleur. De delphinium, zoals deze bloem ook wel wordt genoemd, kun je zaaien van maart tot mei. De ridderspoor bloeit van juni tot aan september en wordt ongeveer honderd centimeter hoog.

Gazania

De gazania is een zomerbloeier die de tuin meteen opfleurt. Deze bloem heeft prachtige verkleuringen in het blad. Je kunt hem zaaien van februari tot half mei. De gazania bloeit vanaf juni tot aan oktober en wordt ongeveer dertig centimeter hoog.

Vingerhoedskruid

De vingerhoedskruid dankt zijn naam aan de bloemen die op vingerhoedjes lijken. Je kunt deze bloem zaaien van mei tot aan augustus. Vingerhoedskruid bloeit vanaf juni tot aan augustus en wordt ongeveer honderdtachtig centimeter hoog.

Klaproos

De klaproos is prachtig met haar rood/oranje bloemen. Je kunt deze bloem zaaien van april tot mei. De papaver, zoals de klaproos ook wel wordt genoemd, bloeit vanaf mei tot aan augustus en wordt ongeveer veertig centimeter hoog.

Zonnehoed

De zonnehoed is er in veel verschillende kleuren, zoals: geel, rood, roze en wit. Je kunt deze bloem zaaien van half april tot mei. De zonnehoed bloeit vanaf juli tot aan oktober en wordt maximaal honderd centimeter hoog.

Bron | Libelle.be, Tuinadvies
Beeld | Getty Images

Ook interessant