Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Waarom geven we gladiolen met de Nijmeegse Vierdaagse?

Waarom geven we gladiolen aan de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse? Dit is waarom. En: Romeo Sommers van Green your day laat zien hoe je een mooi boeket met gladiolen maakt.

Waarom gladiolen met de Nijmeegse Vierdaagse?

Wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème… Gladiolen zijn er in allerlei kleuren en momenteel volop verkrijgbaar. In een vaas maakt deze mooie bloem een groots gebaar. Als je aan gladiolen denkt, denk je al snel aan de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars worden op de laatste dag bij de finish overladen met deze bloemen. Dat is overigens niet voor niets. De gladiool heeft namelijk een uiterst heroïsche betekenis. De naam komt van het Latijnse ‘gladius’, wat zwaard betekent. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. Die betekenis gaat terug tot de Romeinse tijd, want toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen, zoals ook een bekende uitdrukking luidt, die ‘alles of niets’ betekent.

Zo verzorg je gladiolen

Enkele tips om zo lang mogelijk van je gladiolen te genieten:

  • Zorg dat de bloemen zo snel mogelijk na aankoop in het water staan
  • Zet de gladiolen in een schone vaas in leidingwater
  • Snijd de stelen 3 tot 6 cm met een scherp mes schuin af
  • Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen
  • Vul de vaas elke dag bij met water
  • Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit

Bron | Mooiwatbloemendoen.nl

Green your day maakt je dag wat groener!

Ben je op zoek naar meer tips om je balkon leuk aan te kleden, je woonkamer wat groener te maken of het terras wat op te vrolijken? Green your day helpt je stap voor stap hoe je met bloemen en planten iets moois kunt creëren. Door deze eenvoudige creaties en uitleg maken we Nederland wat groener. Doe je mee? Kijk voor alle inspiratiefilmpjes op greenyourday.nl.

Hieronder alvast nieuwe inspiratie! 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant