Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wonen & Tuinieren

Logees? Zo maak je het bed op als in een hotel (trucje!)

zes-manieren-om-bedwantsen-te-voorkomen-en-te-bestrijden.jpg

Schrap het strijken maar van je to-dolijstje. Linda Ajdari, hoofd housekeeping bij het Marlton Hotel in New York, onthult dé truc om kreukels in fris gewassen lakens weg te werken. 

Op de kar van de kamermeisjes, volgeladen met toiletrollen, mini-shampoos en showercaps, vind je in elk geval géén strijkijzer om vouwen uit het beddengoed te stomen. Strijken neemt alleen maar onnodig veel tijd in beslag. De truc? Water!

Zeg maar dag tegen kreukels

Gewapend met een sprayfles gevuld met kraanwater wordt in elke hotelkamer als eerste het bed opgemaakt. Het oude beddengoed wordt verzameld en het fris gewassen nieuwe beddengoed wordt uitgevouwen en over het bed gelegd. Aan het laken waar hotelgasten onder slapen wordt extra veel aandacht besteed.

Het laken wordt over het bed gegooid en alleen aan het voeteneind en de zijkanten losjes ingestopt. Dan, terwijl de hoeken nog los hangen, wordt het water uit de spuitfles gelijkmatig over het beddengoed gesprayd. Vervolgens wapperen de kamermeisjes het laken heen en weer, zodat eventuele kreukels snel verdwijnen. Daarna leggen ze het eveneens kreukvrij gesprayde en gewapperde dekbed met fris gewassen overtrek eroverheen, wordt het geheel strakgetrokken over het bed, worden de hoeken van het laken onder het matras gestopt om alles netjes op z’n plek te houden en wordt de bovenkant van het laken strak en zonder vouwen om het dekbed gevouwen.

En voilà, dankzij de behandeling met een luxe plantenspuit ligt daar een keurig gespreid bedje. Zó mooi dat het bijna zonde is om erin te gaan liggen.

Lees ook

Beeld | iStock
Bron | housebeautiful.com

Bekijk ook

Deze haartruc geeft een twist aan de klassieke paardenstaart:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant